En Sıcak Konular

Yunanistan AB'yi böyle soymuş!

16 Temmuz 2008 23:39 tsi
Yunanistan AB'yi böyle soymuş!

Son 2 yıldır AB ortak bütçesinden en fazla net katkı alan Yunanistan'ın daha fazla tarımsal destek alabilmek için dağları tarım arazisi gösterdiği ortaya çıktı.

AB Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, Yunanistan'a ayrılan tarım arazisi toplamına dayalı ortak tarım politikası ödeneğinde ve kırsal kalkınma desteğinde yüzde 10 indirime gidileceği belirtildi.

Açıklamada, AB fonlarının dağıtımında esas alınan tarımsal ve kırsal arazi tanımlama sisteminde Yunanistan'ın elverişsiz arazileri tarla ve bahçe olarak göstererek ''yalan beyanda'' bulunduğu kaydedildi.

Bu ülkeden yeni beyanda bulunmasını istediklerini fakat gönderilen verilerin beklentilerini karşılamadığını anlatan AB Komisyonu'nun ortak tarım politikasından sorumlu Üyesi Mariann Fischer Boel, "Yunanistan'ın uzun süredir devam eden tarımsal kontrol sorununun çözümü konusunda bazı ilerlemeler sağlandı. Fakat son denetimlerde ulaştığımız bulgular ışığında yeni arazi parsel tanıma sisteminin bu yıl sonuna kadar tamamlanamayacağı sonucuna vardım" dedi.

Bu nedenle Yunanistan'a tahsis edilen bütçede yüzde 10 indirime gidileceğini bildiren Fischer Boel, Yunanistan'ın Eylül ayına kadar istedikleri verileri sunması halinde bu kararı gözden geçireceklerini iade etti.

Danimarkalı Tarım Komiseri Fischer Boel, tarım alanlarıyla ilgili yalan beyanı nedeniyle Yunanistan'a ayrılan fonlardan son 2 yılda yaklaşık 600 milyon avro indirime gitmek zorunda kaldıklarını hatırlattı.

AB daha önce de Yunanistan'ın gerekli kriterleri karşılamadığı halde ortak para avro bölgesine girebilmek için ekonomik verilerle oynadığını tespit etmişti.

AB'nin geçen yıl 114 milyar avroyu bulan ortak bütçesine en fazla net katkıyı 9,2 milyar avroyla Almanya yaparken, Yunanistan, 5,4 milyar avroyla en büyük net alıcı oldu.

AB'nin 2007 bütçesine 3,02 milyar avro gönderen Yunanistan, 2,7 milyar avrosu tarımsal destek olmak üzere AB fonlarından 8,43 milyar avro kullandı.

Yunanistan'ın üye olduğu 1981 tarihinden itibaren AB'den sağladığı net gelir 80 milyar avroyu geçti. Enflasyon farkı da dikkate alındıında AB bugün dek her bir Yunanlı için yaklaşık 10 bin avro ödemede bulundu.

AA



Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,421 µs