En Sıcak Konular

Öcalan'ın saçları kazıtıldı mı?

16 Temmuz 2008 19:32 tsi
Öcalan'ın saçları kazıtıldı mı? Adalet Bakanlığı, İmralı Cezaevi'nde bulunan terör örgütü elebaşı hükümlü Abdullah Öcalan'ın kendi isteği dışında kesildiği iddialarını yalanladı.

Adalet Bakanlığı'nda yapılan yazılı açıklamada, Öcalan'ın avukat görüş odasında cezaevi iç görevlisi tarafından tıraş edildiği, o sırada ikinci bir görevlinin de hazır bulunduğu ve saçlarının kendi isteği doğrultusunda kesildiği kaydedildi.
 
Adalet Bakanlığı'nın konu ile ilgili haberlerin medyada yer alması üzerine Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan konu ile ilgili bilgi istendiğinin belirtildiği açıklamada şöyle denildi:

“İmralı Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan terör örgütü elebaşı hükümlü Abdullah Öcalan'ın saçının kendi isteği olmadan kazıtıldığı şeklinde, gerçeği yansıtmayan bir söylenti yayıldığı ve bazı basın yayın organlarında bu yönde haberlerin yer aldığı görülmektedir.
Bu iddianın gündeme gelmesi üzerine Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan konu ile ilgili bilgi istenmiştir. Buna göre hükümlü Öcalan, avukat görüş odasında cezaevi iç görevlisi tarafından traş edilmiş ve bu sırada ikinci bir görevli de odada hazır bulunmuştur. Hükümlü, kendi isteği ile traş olmuş ve saçlarını kendi isteği doğrultusunda kesilmesinin ardından görevlilere teşekkür etmiştir. Yapılan inceleme sonucunda, hükümlü Abdullah Öcalan'ın kendi isteği olmadan tıraş edildiği şeklindeki söylenti ve haberlerin gerçeği yansıtmadığı anlaşılmıştır”
 
8sutun



Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,859 µs