En Sıcak Konular

Cep'te 'Önder Sav' sendromu!

16 Temmuz 2008 18:47 tsi
CHP'li Önder Sav'ın telefonunu açık unutması, Osman Paksüt'ün dinlendiğini iddia etmesi ve yine Zekeriya Beyaz'ın dinlenme konuşmaları uzun bir süre gündemi meşgul etti. Telefonunun dinlendiğini iddia edenler kendilerine göre geliştirdikleri yöntemle

Türkiye'nin günlerce tartıştığı telefon dinleme iddiaları mayıs ayında CHP'yi zor durumda bırakacak şekilde kamuoyuna yansıdı. Önder Sav'ın eski Bolu Valisi Ali Serindağ ile yaptığı konuşma Vakit gazetesine yansıdı. CHP lideri Baykal, aradan iki gün geçtikten sonra bir basın toplantısı düzenleyerek çok sert tepki gösterdi. Baykal, Sav'ın devlet içindeki bir 'şebeke' tarafından dinlendiğini iddia etti. Baykal ve Sav, dinlemenin teknik yöntemle yapıldığını savundu. Telekom ve Turkcell'in yayınladığı belgelerden sonra dinlemenin Sav'ın yanlış tuşa basarak telefonunu açık bırakmasından kaynaklandığı ortaya çıktı.

Diğer bir olayda ise AK Parti'nin kapatılması ve üniversitelerdeki başörtüsü yasağının kaldırılmasına yönelik anayasa değişikliğinin iptali gibi kritik davalara bakacak olan Anayasa Mahkemesi'nin Başkanvekili Osman Paksüt'ün "takip ve dinlenme" tedirginliğine odaklandı. Kendisini takip ettiğinden kuşkulandığı aracın polise ait çıkmasının ardından Paksüt, son 2 aydır takip edildiği iddia etti.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ın, "Paksüt'ün dinlenmesi ve takip edilmesi kesinlikle söz konusu değil" şeklindeki açıklamaları ile olayın gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Son olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü önündeki protesto eylemine katılan Zekeriya Beyaz, cep telefonunun dinlendiğini iddia etti. Beyaz bunu ispatlamak için kameralar önünde bir deneme yaptı. Beyaz'ın ilginç çabası sonuçsuz kaldı.

Bugün Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Antalya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kerim Çavuşoğlu, bazı kişilerin dinlenip dinlenmediklerini öğrenmek için cep telefonlarının başına 2 rakamını eklediklerini ve böyle olunca kendi numarasının düştüğünü belirterek, bu amaçla günde 300 kişinin kendisini aramasından yakındı.

Telefonların dinlendiği iddialarının ardından telefonunun dinlenip dinlenmediğini öğrenmek isteyen kişilerin numaranın başına 2 rakamı eklemesi halinde bunu tespit edebildiğine ilişkin çeşitli haberlerin dolaşmasıyla Kerim Çavuşoğlu'nun sıkıntılı günleri başladı.

Kerim Çavuşoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, telefonlarının dinlendiğinden şüphe eden kişiler tarafından maddi ve manevi zarara uğradığını ve günde en az 300 kişinin bilgisizlik nedeniyle kendisini aradığını söyledi.

Telefonların dinlenip dinlenmediğini öğrenmek için 0533 ile başlayan bazı numaraların başına '2' koyup numarayı çevirenlerin karşısına kendi telefonunun çıktığını savunan Çavuşoğlu, karşısındaki kişilerin zaman zaman (Neden beni dinliyorsunuz) şeklinde konuştuklarını ve küfür ettiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Bazı kişiler, uygun bir şekilde (Ben telefonumun önüne 2 koyup dinlenip dinlenmediğimi öğrenmek istiyorum) diyor, bazıları açar açmaz başlıyor küfretmeye (Sen beni niye dinliyorsun?) diye. Sürekli telefonum bu şekilde çalıyor. Zaman ve iş kaybına uğruyorum.''

Sürekli aranan numarasının işle ilgili olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, bu telefonu iptal ettiremediğini, durumu GSM operatörü ile de görüştüğünü söyledi.
 
zaman



Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,822 µs