En Sıcak Konular

Vali: Alman dağcılar Ağrı bölgesinde

16 Temmuz 2008 18:31 tsi
Ağrı Valisi Mehmet Çetin, PKK'nın kaçırdığı Alman rehinelerin Ağrı bölgesinde tutulduğunu söyledi.

Ağrı Valisi Mehmet Çetin, 'Elde ettiğimiz bilgi ve değerlendirmelere göre, terör örgütü PKK üyelerinin rehinelerle birlikte Ağrı bölgesinde bulunduğunu rahatlıkla ifade edebilirim'' dedi.

Vali Çetin, 8 Temmuzda Ağrı Dağı'na tırmandıkları sırada terör örgütü PKK üyelerince kaçırılan 3 Alman dağcıyla ilgili olarak Doğubayazıt ilçesinde basın toplantısı düzenledi.

Çetin, Alman dağcıların, Ağrı Dağı'nın 3200 metresindeki kamp yerinden terör örgütü üyelerince kaçırıldığını anımsatarak, kaçırıldıkları günden itibaren sürdürülen kurtarma çalışmalarının titizlikle yürütüldüğünü söyledi.

Alman dağcıları canlarına zarar gelmeden terör örgütünün elinden kurtarmaya çalıştıklarını vurgulayan Çetin, ''Terör örgütünün elinde rehineler olduğu için diğer operasyonlardan farklı bir çalışma yürütüyoruz. Rehinelerin canına herhangi bir zarar gelmemesi temel hedefimiz ve amacımızdır. Ayrıca terörist gurubun ülkemizi terk ederek başka bir ülke veya bölgeye kaçmasını da önlemeye çalışıyoruz'' diye konuştu.

Kurtarma süresinin uzamasındaki nedenin dağcıların canına herhangi bir zarar gelmesini önlemek olduğunu ifade eden Çetin, şunları kaydetti:

''Terör örgütüne yönelik daha önce uyguladığımız yöntemlerle operasyon yapmamız halinde, terörist grupla güvenlik güçlerimiz karşılaşacak ve çatışma çıkması durumunda teröristlerin elinde bulunan Alman dağcıların can güvenliği tehlikeye girecektir. Bu nedenle duyarlı davranarak operasyonlarımızı sürdürüyoruz. Gecikmenin temel nedeni de budur. Elde ettiğimiz bilgi ve değerlendirmeler ışığında, terör örgütü PKK üyelerinin rehinelerle birlikte Ağrı bölgesinde bulunduğunu rahatlıkla ifade edebilirim.''

REHİNELERİN SAĞLIK DURUMU

Terör örgütünün elinde bulunan rehinelerin sağlık durumlarıyla ilgili bilgi sahibi olduğunu açıklayan Vali Çetin, ''Elde ettiğimiz bilgiler, rehinelerin sağlık durumlarının iyi olduğu yönündedir'' diye konuştu.

Çetin, Alman dağcıların kaçırılmasının ardından Ağrı'nın terör bölgesi olarak anılmasının kendilerini üzdüğünü bildirerek, şunları söyledi:

''Güvenlik güçlerince bir süre önce yapılan operasyonda terör örgütünün bölge sorumlusu etkisiz hale getirildi. Bunun sonucunda da terör örgütü kendi içinde bir hesaplaşma, çatışma içerisine girmiştir. Bölgemizde halktan destek bulamayan terör örgütü, etkinliğini önemli ölçüde yitirmiştir. Varlığını hissettirmek için birtakım eylemlere yönelmiş ve dağda kamp kuran, sportif faaliyetlerde bulunan savunmasız insanları hedef almıştır. Terör örgütünün gerçek yüzü budur. Terör genel bir sorundur. Terörün dili, dini ve ırkının olmadığını bir kez daha gördük. Terörle mücadele tüm ülkelerin ortak hedefi olmalıdır.''

Vali Mehmet Çetin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütü üyelerini etkisiz hale getirecek tecrübe ve donanıma sahip olduğunu ancak rehinelere zarar gelmemesi için gerekli duyarlılığı gösterdiğini belirterek, bölgede iki ülkenin ortak yürüteceği bir operasyonun söz konusu olmadığını ifade etti.

Çetin, bölgede sürdürülen operasyon nedeniyle Ağrı Dağı'na tırmanışların geçici olarak durdurulduğunu, tırmanışların değerlendirmelerin ardından tekrar başlatılacağını sözlerine ekledi.

ajanslar



Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,776 µs