Güneş kansere karşı koruyor! | " /> Güneş kansere karşı koruyor! | "/>

En Sıcak Konular

Güneş kansere karşı koruyor!

16 Temmuz 2008 18:07 tsi
Güneş kansere karşı koruyor! Araştırdık ve açıklıyoruz: Güneşin kansere karşı koruduğu bilimsel olarak kanıtlandı! Diğer taraftan güneş kremlerinin öldürücü zararları ortaya çıktı! Dr. Murat Kınıkoğlu anlatıyor.

Yaz ayları geldi mi önce küresel ısınma ve yakıcı güneş var kaçın haberleri, ardından durmadan yükselen faktörleri ile güneş yağı reklamları başlar… Bu kime fayda sağlar?

 

Hayat kaynağımız güneşten neden kaçıyoruz anlayamadık! Güneşlenme ve güneş kremlerinin iç yüzünü uzmanına Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Kınıkoğlu’na sorduk.

 

İşte güneş ve güneş kremi hakkındaki tüm gerçekler…

 

"Yeteri kadar güneş ışını almazsanız esas o zaman kanser riskiniz artar" 

“Ben güneş yağı sürmem.... Her yaz eşimin, Ozon tabakasının delindiği ve yakında cilt kanseri olacağımla ilgili küçük konferansını gülümseyerek dinlerim. Atalarımız binlerce yıl güneşin altında gezdiler. Afrika da hala milyonlarca insan çırılçıplak güneşin altında geziyor hepsi cilt kanseri mi oluyor ki, ben koca bir senenin bir haftasında, kısacık tatilimde güneşlenerek mi kanser olacağım!

Son günlerde gazetelere bakarsanız haberler hep aynı; Ozon tabakası delindi… Güneşin zehirli, öldürücü ve delici  ışıkları tüm dünyayı kapladı... Cilt kanseri sayısında muazzam bir artış var... (Siz de her an cilt kanseri olabilirsiniz demek istiyorlar ...)  Dikkat edin, muhtemelen aynı sayfanın altında veya ertesi gün “ 90 korumalı yeni güneş yağlarının nasıl kanserden koruduğuna dair” bir yazı okuyacaksınız....

Firmaların rekabeti sonucu yağların “koruma gücü” giderek artarak ve çeşitlenerek nerdeyse yüze yaklaştı... Birkaç yıla kalmaz üç yüz milyon koruma, iki trilyon korumayı duyarsanız şaşmayın... Yeteri kadar güneş ışını almazsanız esas o zaman kanser riskiniz artar....”

 

Güneş’in kansere karşı koruduğu bilimsel olarak kanıtlandı!

 

“Çalışmalar, güneşle sentezlediğimiz D vitamininin, başta kolon kanseri olmak üzere, akciğer, prostat kanseri ve lenfomaların oluşumunu önlediğini gösterdi. Özetle, “Vücudumuzun kanserden koruyucu D vitaminini yeteri kadar sentez edebilmesi için güneş ışığına ihtiyacı var.”

 

Bazı bilim adamları; son yıllarda kanser oranlarında ki artışın nedenlerinden birisi olarak; modern yaşamın, hepimizi güneşten uzak, kapalı kümeslerde yaşamaya mahkum etmesi olduğunu düşünüyorlar. Bir güneş ülkesi olmamıza rağmen çoğumuzun, özellikle yaşlılarımızın ve çocuklarımızın, eskisi gibi güneş ışığı almadıkları bir gerçek. Kendi çocukluğunuzu bir düşünün…

 

Şimdi işin diğer yönüne bakalım. Bilim adamları laboratuardaki hayvan çalışmalarında vitamin D’nin anormal hücre büyümesini engellediğini göstermişler. Son üç ayda, D vitamininin kanseri önlemede ve kanser tedavisinde etkili olduğuna dair dört araştırma daha yayınlandı ve D vitamininin başta kolon kanseri olmak üzere, akciğer kanseri ve lenfomada, hatta cilt kanserini önlemede bile etkili olduğu ispatlandı. Amerikan Wake Forest üniversitesinde yapılan bir çalışmada “sağlıklı” dozda alınan güneş ışığının prostat kanserine yakalanma riskini % 50 azalttığı görüldü. Ancak bizim gibi kumral/esmer tenlilerin yeterli D vitamini sentezi için beyaz tenlilere göre daha fazla güneş ışığı almaları gerekiyor. Basitçe şöyle söyleyebiliriz; beyaz tenli bir kuzey Avrupalının 15 dakikada sentezlediği D vitamini için bizim yarım saat, zenci bir Afrikalının ise bir saat güneşte yatması lazım.

 “Güneş ışınlarının; akıllıca kullandığınız takdirde prostat, barsak, akciğer kanseri olmanızı önleyici rolü var; buna karşılık dozunu kaçırırsanız cilt kanseri olma ihtimaliniz artıyor…”

 

Güneş kremlerinin vücuda verdiği zararlar için tıklayınız…



Bu haber 1,703 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,221 µs