kimler saklıyor? | " /> kimler saklıyor? | "/>

En Sıcak Konular

'Karakutu Paşa'yı kimler saklıyor?

16 Temmuz 2008 15:38 tsi
'Karakutu Paşa'yı kimler saklıyor? Gözaltına alınacağı gün Rusya'ya kaçıp kayıplara karışan Ergenekon'un 'karakutu'su emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ü kimlerin sakladığı konusunda çok ciddi bir iddia söz konusu:

Levent Ersöz Rusya'da da kayıplara karıştı. ABDULKADİR SELVİ, HAMDİ ATEŞ / ANKARA
Ergenekon soruşturmasının 6. dalga operasyonundan 1 gün önce, THY'nin tarifeli uçağı ile Rusya'ya kaçan Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ü danışmanlığını yaptığı silah firmasının ağırladığı ileri sürüldü. Ergenekon'da tutuklanan emekli Orgeneral Şener Eruygur'un sağ kolu olduğu belirtilen 'Sarı Levent' lakaplı Ersöz'ün, 'Eldiven' darbe planlarının ele geçirilmesinden sonra Türkiye'ye dönmekten vazgeçtiği iddia edildi.
'ELDİVEN' VAZGEÇİRDİ

Ergenekon soruşturması çerçevesinde 1 Temmuz'da emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon gözaltına alınırken, Jandarma İstihbarat Dairesi eski Başkanı Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün evinde de arama yapıldı. Ancak Ersöz bulunamadı. Ersöz'ün THY'nin tarifeli uçağı ile 30 Haziran'da Rusya'ya kaçtığı belirlendi. Çevresi araclığı ile 10-15 gün içinde döneceğini açıklayan Ersöz'ün, emekli orgeneraller Şener Eruygur'un Fenerbahçe Orduevi'ndeki ofisinde ele geçirilen 'Eldiven' darbe planlarındaki rolünün ortaya çıkmasından sonra kararından vazgeçtiği belirtildi.

HELİKOPTER İHALESİ

Rusya'nın savunma sanayii alanındaki ürünlerini yurt dışına satışında tek yetkili firma olan Rosonboron Export'a Türkiye'de danışmanlık yaptığı belirlenen emekli Ersöz'ün, Mİ-26 Ağır Nakliye helikopteri ihalesiyle ilgilendiği öğrenildi. Firmanın Türkiye'de iş yaptığı isimler arasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Ali Şen gibi ünlü işadamları bulunuyor. Doğrudan Rusya Devlet Başkanı'na bağlı çalışan firma, Türkiye'ye füze sistemleri de satmaya çalışıyor.

RUS FİRMANIN MİSAFİRİ

Ersöz'ün Rosonboron Eşport'un Mart ayında Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde savunma sanayiine ilişkin tanıtım toplantısına katıldığı öğrenildi. Ersöz'ün, toplantıya danışmanlığını yaptığı firmanın sahibi ile geldiği belirtildi. Ersöz'ü, Rusya'da da Rosonboron Export'un ağırladığı ileri sürüldü.

DARBE PLANLARININ BEYNİ

Şener Eruygur'un Jandarma Genel Komutanı olduğu dönemde İstihbarat Başkanlığı görevini yürüten Levent Ersöz'ün sivil hayatta da sağ kolu olduğu ve Ergenekon'un faaliyetleriyle ilgili önemli belgeleri elinde bulundurduğu belirtildi. Eruygur'un örgütün 'karakutusu' Ersöz'e görevdeyken hazırladığı 'Sarıkız' ve 'Ayışığı' ile emekli olduktan sonra uygulamak için hazırladığı 'Eldiven' darbe planlarında kilit görevler verdiği iddia edildi. Ersöz'ün ismi Özden Örnek'in 'Sarıkız' ve 'Ayışığı'nı anlattığı 'darbe günlükleri'nde de 'darbe'yi organize eden kişi' olarak geçiyor.

Ziyaretleri o kaydetti

Jandarma İstihbarat Başkanı olduğ donemde, üst düzey komutanların ve bazı siyasilerin telefonlarını dinleyen Ersöz'ün, Eruygur'la görüşen kişilerin ziyaretlerini de kayda aldığı ortaya çıktı. Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınarak tutuksuz yargılanan gazeteci Mustafa Balbay'a sorguda Eruygur'a yaptığı ziyaretin görüntüleri izlettirilmişti. Balbay, “Ziyaret görüntüleri Ersöz Paşa'nın evinde ele geçirilmiş” demişti.

yeni şafak



Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,161 µs