Sezer Türkiye’ye ders verdi | " /> Sezer Türkiye’ye ders verdi | "/>

En Sıcak Konular

Sezer Türkiye’ye ders verdi

16 Temmuz 2008 15:26 tsi
Sezer Türkiye’ye ders verdi DSP Genel Başkanı Zeki Sezer bugün yaptığı bir açıklamayla hepimizin üzerinde uzun süre düşünmesi gereken bir gerçeği açığa çıkardı. Sezer Türkiye’ye bir ders verdi. O ders Ergenekon yapılanmasıyla ilgili. Baykal da o sözlerden ders almalı, Erdoğan

Ergenekon yapılanmasıyla ilgili aylardır basında çıkan haberleri bir kenara bırakın. Bugün DSP lideri Zeki Sezer’in yaptığı bir açıklama aslında her şeyi ortaya koyuyor. Ergenekon yapılanmasının zihniyetini gözler önüne seriyor.

Sezer Ergenekon’un Ecevit hükümetini devirmeye çalıştığı şeklindeki iddialar üzerine “bazı emekli paşaların” Ecevit’e başbakanlığı bırakması için baskı yaptığını doğruladı.

Elbette Sezer açıklamasında Ergenekon ismini kullanmıyor. Söz konusu baskının “bazı emekli paşalardan” geldiğini belirtiyor.

Ancak yine de Sezer’in açıklaması önemli bir gerçeği ilk ağızdan gözler önüne seriyor. Türk siyasetinin önemli bir ismi, demokratik solun lideri Sezer “emekli paşalar Türk siyasetini belirlemek için baskı yaptı” demeye getiriyor. Sezer’in açıklamaları hepimiz için önemli bir ders niteliğinde. O ders şu: Ergenekon yapılanmasına ilham veren kimi emekli paşaların sorunu AK Parti’yle falan değil. Bu isimlerin sorunu demokratik siyasetle. Başbakanlık koltuğunda Ecevit de olsa Erdoğan da onlar için fark etmiyor. Onlar için önemli olan Türkiye iktidarına yön vermek. Türkiye’nin geleceğini belirleyebilmek.

Elbette her Türk vatandaşının Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olma arzusu en temel demokratik hak. Ancak sorun bu kişilerin Türkiye’nin geleceğini demokrasi dışı yollarla belirleme çabası içinde olması.

Şimdi artık öğrenmiş olmalıyız: Bu yapılanma ve zihniyetin sorunu AK Parti değil. Bu zihniyetin sorunu demokratik yollarla seçilmiş Türkiye Cumhuriyeti hükümetleriyle. İşte bu yüzden Ergenekon soruşturmasının başarıya ulaşmasını dilemek AK Parti’yi desteklemek anlamına gelmiyor. Ergenekon soruşturmasının başarıya ulaşmasını özlemek Türk demokrasisinin gelişimini desteklemek anlamına geliyor.

Ecevit’in de aynı zihniyetin baskısı altına girdiğini öğrenmek CHP lideri Baykal’a da şu dersi vermiş olmalı: Şimdi savunduğu isimler, kendisi başbakan olduğunda ona da müdahale edebilirdi. Tıpkı Ecevit’e yaptıkları gibi.

iyibilgi.com



Bu haber 1,602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,368 µs