MOSSAD ajanı mı? | " /> MOSSAD ajanı mı? | "/>

En Sıcak Konular

Tuncay Güney MOSSAD ajanı mı?

16 Temmuz 2008 11:22 tsi
Tuncay Güney MOSSAD ajanı mı? Kanadada hahamlık yapan Ergenekon operasyonunun kilit ismi Tuncay Güneyin, Mossad ajanı olduğu iddia ediliyor.

Mısır’ın başkenti Kahire’de devam eden bir casusluk davasında gıyabında yargılanan ve 15 yıl hapse mahkum olan ‘Tuncay Bubay’ isimli Mossad ajanının aslında Tuncay Güney olduğu öne sürülüyor.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin tarafından, tamamlandığı açıklanan 2455 sayfalık Ergenekon iddianamesinde ‘sanık’ veya ‘tanık’ olarak yer almayan Tuncay Güney’in, MOSSAD ajanı olduğu öne sürüldü. Bilindiği gibi Güney, ‘dolandırıcılık’ suçlamasıyla 2001 yılında polisin tarafından gözaltına alındığında, iş yerinde yapılan aramada bazı belgeler ele geçirilmiş ve bu belgeler altı yıl sonra başlatılan Ergenekon operasyonuna kaynak teşkil etmişti.

 

“Türkiye’de devşirildi”

Voice Of America, El Cezire, The Daily Star Egypt ve Daily News Egypt gibi internet sitelerinde yayınlanan haberlere göre, olay şöyle gelişti: Mısır istihbaratı 2002 yılından beri, Muhammed Essam Günam El Attar ve onu devşiren biri İsrailli, ikisi TC – İsrail çifte vatandaşı olan üç Mossad peşindeydi. Türk ajanlar, El Attar ile, El Ezher Üniversitesi’nde öğrenci iken 2001 yılında Türkiye’ye turist vizesiyle giriş yaptığı sırada temasa geçti. İsrail istihbarat teşkilatı Mossad adına çalışan Türk vatandaşları Kemal Kosba ve Tuncay Bubay, Mısır ve Türkiye’de yaşayan Araplarla ilgili bilgi sağlaması için El Attar’ı ikna ettiler. El Attar’ı önce Ankara’ya götüren Türk ajanlar, daha sonra 2003 yılında onu Kanada’ya gönderip bu ülkenin vatandaşlığına geçirdiler ve bir bankada işe yerleştirdiler. El Attar, bankanın bilgi işlem sistemini kullanarak, Mısırlı vatandaşlarının ve diğer Araplar’ın finansal işlemleri hakkında Mossad’a bilgi sızdırıyordu. Üç yıl boyunca Kanada ve Türkiye arasında mekik dokuyan El Attar, Mısırlı diplomat ve işadamlarına ‘kadın’ bularak ilişki kuruyor ve topladığı tüm bilgileri Mossad'a aktarıyordu. El Attar’ın işsiz ve eşcinsel Arap gençlerini menfaat karşılığında kullanarak İsrail için bilgi topladığı da iddialar arasındaydı.

“O bir eşcinsel ve siyonist”

Mısır Başsavcısı Hişam Bedevi önderliğinde 5 yıl süren operasyon, ailesini ziyaret etmek için ülkesine dönen El Attar’ın, 1 Ocak 2007’de Kahire’de yakalanmasıyla son buldu. Mısır medyası, İsrail hesabına çalışmakla suçladığı El Attar’ın, eşcinsel ve siyonist olduğunu ileri sürerken, 1973’te İsrail’e karşı savaşan pilot babasının oğlunu reddettiğine ilişkin haberlere de sayfalarında yer verdi. Polisteki ifadesinde, savcılığın elindeki bilgileri doğrulayan El Attar, kendisini Türkiye’de Mossad ajanı yapan kişinin ‘Daniel Levi’ olduğunu söyledi. Fakat çıkarıldığı ilk duruşmada, kendisini izleyen gazetecilere itirafının işkenceyle alındığını söyledi. Kahire Savcılığı ise bir kez daha, El Attar’a Mısır’a karşı ajanlık yaptıran kişilerin Kemal Kosba ve Tuncay Bubay adlı Türk Mossad ajanları olduğunu öne sürdü.

Mısır, ‘kırmızı bülten’ çıkardı

Mısır, El Attar’ın casusluk davasının devam ettiği günlerde, İsrail hesabına casusluk yapmakla suçladığı ikisi Türk asıllı üç İsrail vatandaşının yakalanması için İnterpol’e başvurdu. Adının açıklanmasını istemeyen bir savcılık yetkilisi Fransız haber ajansı AFP’ye, "Mısır, kayıp olan üç Mossad ajanının, aynı şebekenin daha önce ele geçirdiğimiz Mısırlı üyesi Muhammed Essam Günam el Attar ile birlikte yargılanmak üzere yakalanması için İnterpol’e resmen başvuruda bulunmuştur" diyordu. AFP’nin haberi, 6 Şubat 2007 tarihli Türk gazetelerinde de yer aldı. Kısaca Mısır, Mossad ajanı olmakla suçladığı Kemal Kosba ve Tuncay Bubay isimli iki kişinin yakalanması için ‘kırmızı bülten’ çıkardı.

İki Türk’e 15 yıl hapis cezası!

Casusluk davasının 22 Nisan 2007’de görülen karar duruşmasında El Attar’ın avukatı İbrahim el-Basyuni, müvekkilinin baskı ve işkence altında suçlamaladı kabul ettiğini bir kez daha tekrarladı. Ancak mahkeme, Muhammed El Attar'ın 15 yıl ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Öte yandan, El Attar'a yardım ettikleri öne sürülen ve Mısır'ın İnterpol aracılığıyla Türkiye'den istediği hem Türk, hem İsrail vatandaşı Kemal Kosba ve Tuncay Bubay da gıyaplarında yargılandı. İki Türk, ‘Mısır aleyhine casusluk yaptıkları’ gerekçesiyle 15'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.
İsrail ise El Attar'ın kendilerine çalıştığını reddetti. Daha önce de sahte Kanada pasaportu kullanan iki Mossad ajanının Ürdün'de suikastlara karışmasının ardından Kanada hükümeti, İsrail'e nota vererek durumu protesto etmişti. Hatta El Attar’ın yakalanmasından sonra, Kanada’da yayımlanan The Gazette isimli bir gazetedeki makalede, son 30 yıldır İsrail istihbarat örgütlerinin kendilerine sahte Kanada pasaportu yapmak gibi sağlıksız bir alışkanlıkları olduğu eleştirisine yer verildi.

“Aradıkları casus Tuncay Güney”

Çok önemli bir kaynaktan edindiğimiz bilgiye göre Tuncay Güney, Daniel Levi ve Tuncay Bubay kimliklerini kullanıyor. Bize gelen bilgiler ve eldeki bulgular birbiriyle fazlasıyla örtüşüyor. Mesela, 2001’de Tuncay Güney’in evinde yapılan aramada çok sayıda sahte kimlik bulunduğu zaten biliniyor. El Attar’ın 2001’de İstanbul’a gelmesi ve Tuncay’ın o tarihten sonra ortadan kaybolması, her ikisinin de eşcinsel olması, Kanada’da yaşamaları ve sahte isimdeki benzerlik ilginç detaylar. Daha da ilginci, Sabah gazetesine verdiği röportajda, Tuncay Güney’in Kanada’da çok sıkı şekilde korunduğu belirtiliyordu. Haham maaşıyla iki korumanın masrafını karşılaması imkansız. Kahire’deki mahkemeden ya da Interpol’den alınacak bir bilgi, bu iddia ile ilgili kuşkuları da ortadan kaldıracaktır.

8 sütun



Bu haber 444 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,771 µs