En Sıcak Konular

17 Ağustos depremi beyazperdede

16 Temmuz 2008 10:49 tsi
MARMARA'yı sarsan ve geçen yüzyılın en büyük felaketlerinden biri olan 17 Ağustos 1999'daki 7.4 büyüklüğündeki depremin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin sponsorluğu'nda filmi çekilecek.

Yönetmenliğini Ezel Akay'ın yapacağı filmde başrölleri Meltem Cumbul ve Okan Bayülgen paylaşacak.

Yönetmen Ezel Akay ve yapımcı Sami Dündar, bugün İzmit'e gelerek Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzaladı. Çekimleri daha çok depremin merkez üssü de olan Gölcük'te yapılacak filmde, enkaz altında 27 saat kaldıktan sonra kurtarılan ve aynı zamanda filmin yapımcısı da olan Sami Dündar'ın yaşadıkları gerçek olaylar konu edilecek. Filmde ayrıca depremden bu yana geçen süreç de ele alınacak.

Çekimlerine depremin 9'uncu yıldönümü 17 Ağustos 2008'de başlanacağı belirtilen filmin gelecek yıl Mart ayında vizyona girmesi planlanıyor.

Yönetmen Ezel Akay, protokolün imzalanmasının ardından yaptığı açıklamada, "Her Şeyin Bittiği Yerden" adı verilmesi planlanan filmde 17 Ağustos depremi ve sonrasının tüm detaylarıyla anlatılacağını belirterek şunları söyledi:

“Film, Kocaeli ve dünyanın deprem sonrasındaki dayanışma ve yardımlaşmasını gözler önüne serecek. Bunun yanı sıra nerede hata yaptık sorusuna da iyi bir yanıt olacak. Büyükşehir Belediyesi film için her anlamda büyük destek verdi.

Film platolarının inşasından, bina maketi yapımına kadar Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle yanımızda olacak. Bize verilen bu son derece önemli destek için Büyükşehir Belediye Başkanı'na ve ekibine teşekkür ediyoruz.”

Aynı zamanda filmin yapımcısı olan ve 17 Ağustos depreminde 27 saat boyunca göçük altında kalan Sami Dündar da deprem travmasını hala yaşadığını belirterek, “Halen geceleri uyuyamıyorum. İstanbul'da yaşıyorum ve İstanbul'da da deprem kapıda. Depremin ardından Kocaeli büyük ilerleme kaydetti. Başkan Karaosmanoğlu, bana kenti gezdirdiğinde kentsel dönüşüm projesinin depreme dayanıklı binaları hayata geçirdiğini gördüm. Bu da büyük bir güven yaratıyor” dedi.

hurhaber



Bu haber 505 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,647 µs