En Sıcak Konular

Karamehmet'e TMSF kelepçesi

16 Temmuz 2008 09:12 tsi
TMSF, Çukurova Grubu’nun İnterbank’tan kullandığı krediyi ödemediği gerekçesi ile yönetim kuruluna atama yaptı.

Edinilen bilgiye göre, TMSF Başkan Yardımcısı olan aynı zamanda Show TV Başkanvekiliği’ni yürüten Fethi Çalık, Çukurova Grubu yönetimine atandı.

Grubun denetim kurulu üyeliklerine de TMSF Tahsilat Dairesi Grup Koordinatörü Murat Bolca ve Uzan Grubu şirketlerinde de TMSF adına denetim kurulu üyeliği yapan Ahmet Tunaoğlu getirildi. TMSF’den yapılan açıklamada, Çukurova Grubu’nun İnterbank’tan kullanmış olduğu krediler nedeniyle doğan borcunu ödememesi nedeniyle atamaların yapıldığı belirtildi. Açıklamada, Çukurova Grubu ile müzakerelere başlandığı ve sorunun çözümünde izlenecek süreçlerin müzakerelerin sonucuna göre değerlendirileceği kaydedildi.

ÖDEME YAPILMADI
Çukurova Grubu ile Fon arasında imzalan sözleşmelerde Çukurova Grubuna ait ek bir borcun ortaya çıkması halinde, bu borç tutarının Fonun yazılı bildirimini müteakip en geç iki ay içinde Grup tarafından ödeneceğinin taahhüt edildiği hatırlatılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi: “İnterbank kaynağını doğrudan veya dolaylı olarak edinen Çukurova Grubu şirketlerinin borçlarının tahsilini teminen, söz konusu sözleşmelere dayanarak Gruba gerekli bildirimde bulunulmuş, ancak, belirtilen süre içerisinde herhangi bir ödeme gerçekleşmediği gibi, sözleşme koşullarına aykırı girişimlerin olduğu anlaşılmıştır. Yaşanan bu gelişmeler göz önüne alınarak, gerekli atamalar yapılmıştır” denildi.

250 MİLYON $ 500 MİLYON $ OLDU
Çukurova Grubu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet, İnterbank’ı Mart 1996’da Çavit Çağlar’a devretmeden önce bu bankadan 250 milyon dolar kredi kullandı. İnterbank’ın Fon’a geçmesinden sonra inceleme başlatan TMSF yöneticileri, kredinin iki grup arasında yapılan özel anlaşmalarla geri ödenmediğini tespitti etti. Bunun üzerine harekete geçen TMSF 250 milyon dolarlık krediyi 12 yıllık faiziyle birlikte 500 milyon dolar olarak Karamehmet’ten geri istedi. Karamehmet verilen süre içinde ödeme yapamayınca TMSF, Çukurova Grubu yönetim kuruluna da atama yaptı.

BUGÜN



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,691 µs