En Sıcak Konular

Yazıcıoğlu: Bırakın ordunun yakasını!

15 Temmuz 2008 21:44 tsi
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, "Bırakın ordunun yakasını" dedi.

Suşehri İlçesi Polatderesi köyleri tarafından bu yıl 13.sü düzenlenen Karataş Yayla Şenliği'ne katılan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, şölen alanında büyük kalabalık tarafından coşkuyla karşılandı. özellikle çocukların sevgisi ile karşılaşan Yazıcıoğlu, çocukları kucağına alarak sevdi. Burada konuşma yapan Genel Başkan Yazıcıoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'ne seslenerek, ordunun yakasından elinin çekmesini istedi.

Yazıcıoğlu, şöyle konuştu: "Kimse Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin vatandaşı olmaktan dolayı burukluk duymasın. Onur duysun. Ezanımızla, bayrağımızla, devletimizle, Türk ebet müddet yaşasın. Ebedi olarak bu topraklar, Türk yurdu olarak kalsın. Allah eşkıya teröriste fırsat vermesin. Şehitler ölmesin, vatan bölünmesin bu millet hep mutlu olsun. Bu ülkede hiç kimse darbe konuşmasın. Ordumuz baş tacı olarak hep güvenliğimizi ilgilensin. Siyasete karışmasın. Kimse siyasete orduyu karıştırmasın. Ordu göreve diyenler, pankart açanlar, siyasete orduyu bulaştıranlar, orduya en büyük kötülüğü yapıyor demektir. Onun için buradan CHP'ye de sesleniyorum; bırakın şu ordunun yakasını, bırakın rahat olsun. Ve buradan bir kere daha söylüyorum. Meclis milletin iradesini temsil eder. Meclis yasa çıkarsın. Anayasa Mahkemesi de Meclis'in çıkarttığı yasaları da engellemesin, milletin arasındaki ayrılığa değil birliğe katkı sağlasın."

Milletin oyu ile iktidara gelenlerin de milletin oyuna zamanında sahip çıkması gerektiğini belirten Yazıcıoğlu, "İktidara gelenler, zamanında yasalar çıkartsın. Ve buradan tek başına iktidar olup da anayasayı değiştir diye Meclis'e gönderdiklerimize de söylüyorum. Nasıl CHP'ye ordunun yakasını bırak diyor isem, onlara da diyorum ki; tek başınıza gönderiyorlar anayasayı değiştirin, yasaları değiştirin, demokratikleştirin. Zamanında yapın ya da susun bir daha gelmeyin. Ve açıkça söylüyorum; bizi normal zamanda siyaset yaptırın. Ben siyaset için söylemiyorum bunları, ama şuraya kadar geldi. Her zaman Meclis'te sağcılar çoğunluk, birileri iktidar. Milliyetçi vatanperver, maneviyatçı, demokrat düşünenler millete bahane yapmaya hakkınız yok. çünkü millet görevini yapıyor. Ama siyasetçi görevini yapmıyor. Bunu da açık söylüyorum. Siyasetçi görevini yapmadığı için. Bu sefer siyaset dışı başka odaklar siyaset yapmaya çalışıyor. Ve millet kör döğüşün içinde kalıyor. Biz hepimiz biriz Türkmeni, Kürdü, Alevisi, Sünnisi, çerkezi, Doğulusu, Batılısı; vatanımız bir, kaderimiz bir, bayrağımız bir, sancağımız bir, ezanımız, kitabımız, peygamberimiz, Allah'ımız bir. Niye o zaman bu kavga? Ben bunu şimdi söylemiyorum. Lise yıllarımdan beri bunu söylüyorum. Ama hala iftiralardan kurtulamıyorum" dedi.

Yazıcıoğlu, Suşehri Belediye Başkanı Şaban Coşkun'un 2 yaşındaki torunu Samet Coşkun'u kucağına alarak sevdi. Yazıcıoğlu, Suşehri Belediye Başkanı Şaban Coşkun, İmranlı Belediye Başkanı Vedat Yüksel ve davetliler ile birlikte daha sonra halay çekti.

haber10



Bu haber 719 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,047 µs