En Sıcak Konular

Başkanın paçaları tutuştu!

15 Temmuz 2008 21:17 tsi
Başkanın paçaları tutuştu!

George Bush şirketler için seferber oldu...

ABD Başkanı George Bush, ABD'nin en büyük konut finansman şirketleri Fannie Mae ve Freddie Mac'e destek olmak için hazırlanan yasayı onaylaması için Kongre'ye hızlı hareket etmesi çağrısında bulundu.


ABD Başkanı Bush, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, ''Sanırım temelde mali sistem sağlam. Çok fazla tedirginlik olduğunu anlıyorum. Ekonomi büyüyor ve verimlilik yüksek. Ticaret ayakta. İnsanlar çalışıyor'' dedi.

Birçok ekonomistin aksine ABD ekonomisinin durgunlukta olmadığını, ekonominin içinde bulunduğu durumun durgunluğun geleneksel tanımına uymadığını belirten Bush, ''Ekonomist değilim, ancak büyüdüğümüze inanıyorum. İyimserim, ekonomi için birçok olumlu şey olduğuna inanıyorum'' diye konuştu.

İki konut finansman şirketinin ABD'nin konut finans sisteminde merkezi rol oynadığını belirten Bush, hükümetin bu şirketlere hissedarlarında kalması gerektiği için yardım ettiğini bildirdi.

''Hükümetin şirketleri mali destek vererek kurtarması gerektiğini düşünmüyorum'' diyen Bush, artan petrol fiyatları, konut piyasasındaki sorunlar, konut fiyatlarının düşmesi nedeniyle birçok Amerikalı ailenin zor günlerden geçtiğini ifade etti.

Bush, Fannie Mae ve Freddie Mac'in içinde bulunduğu sıkıntılar ve hükümetin IndyMac Bank'a el koymasına rağmen, mevduat sahiplerinin kaygılanmaması gerektiğini, çünkü hükümetin mevduatlara 100 bin dolara kadar garanti verdiğini belirtti.

Demokratların kontrolündeki Kongre'ye kendisinin yaptığı gibi, ABD'nin petrol üretimini artırmak için kıta sahanlığında sondaj çalışmaları yasağını kaldırması çağrısında da bulunan Bush, ABD'nin petrol üretimini artıracak kıta sahanlığındaki sondaj çalışmalarının yıllar alacağını bildiğini, en azından ithal petrole bağımlığı azaltmak için ABD halkını doğru yöne sevk edeceğini söyledi.

Bush, ''Kısa dönemli çözüm yok. Başkanın sihirli değneği yok'' diye konuştu.

HAZİNE BAKANI

Bu arada Hazine Bakanı Henry Paulson, ABD yönetiminin, Freddie Mae ve Freddie Mac'in kredilerini artırmak ya da bu iki şirketin hisselerini almak için acil bir planı olmadığını söyledi.

Paulson, ABD Senatosu Bankacılık Komitesinde yaptığı konuşmada, Hazine ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) hafta sonu birlikte hazırladığı destek planının, gerekli olması durumunda destek olarak devreye sokulmasının amaçlandığını ifade etti.

Paulson, hükümetin bu iki şirkete mali destek vermesi halinde, bunun Amerikalı vergi mükelleflerini koruyacak koşullar altında olacağını belirtti.

AA



Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,773 µs