En Sıcak Konular

Saylan Ergenekonculara sahip çıktı!

15 Temmuz 2008 20:07 tsi
Saylan Ergenekonculara sahip çıktı!

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Türkan Saylan, Ergenekon terör örgütü kapsamında gözaltına alınanlara sahip çıktı.

Türkan Saylan: Mahkemeden, yurdun gerçek sahiplerini huzurlu edecek karar vermesini bekliyoruz  
 
 Zaman'da yer alan habere göre Saylan, Ergenekon örgütü kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Emekli Orgeneral Şener Eruygur'un 'vatansever ve saygın' askerler olduklarını söyledi. ÇYDD Genel Başkanı Saylan, ayrıca Ergenekon iddianamesi ve AK Parti aleyhine açılan kapatma davalarına da göndermede bulunarak 'dipsiz kuyunun içindeyiz' benzetmesinde bulundu.

Türkiye Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği'nin (KAGİDER) ortaklaşa düzenlediği "Türkiye'de Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği: Sorunlar, Öncelikler ve Çözüm Önerileri" konulu konferans İstanbul Ceylan İntercontinental Otel'de yapıldı. Toplantıya TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ethem Sancak ve ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan gibi pek çok isim katıldı. Program çıkışında basın mensuplarının Ergenekon iddianamesi ile ilgili sorunlarını cevaplandıran ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan, yapılan operasyonlarda intikam alındığını iddia etti. "İçerde ve dışarda bu kadar üzücü olay yaşandıkça hepimiz artık telefonlarımızdan korkar olduk" diye konuşan Türkan Saylan, 'huzursuz' olduklarını ifade etti. Saylan, "Umarız bizi bu yurdun gerçek sahiplerini huzurlu edecek bir sonuç gelir." diye konuştu.

Gelecek günlerde operasyon kapsamında göz altına alınan kişilere destek olmak için miting düşünüyor musunuz ? şeklindeki bir soruyu da "Mitinglere yandaş değilim. Ancak bunu bir intikam olarak görüyorum. Yoksa onlar kadar masum, yurtsever insanların bir araya geldiği ve hiçbir olayın çıkmadığı, güzel şeyleri yok etmek ya da küçümsemek kimsenin başarabileceği bir şey değil. İnsanlar içtenlikle bu duyguları taşıyorlar. Bu duyguları taşıyarak sessiz kaldılar. Ne sonuç alınacak merakla bekliyoruz." şeklinde cevaplandırdı. Basında sıkça gündeme getirilen 19 Temmuz'da geniş katılımlı bir miting düzenlenmesinin de şimdilik gündemde olmadığını ancak yapılması gereken bir durum olduğunda da yapılacağını belirtti.

Saylan, ayrıca üstü kapalı olarak da hükümetin Ergenekon operasyonu kapsamında bazı kişileri sindirmeye çalıştığını iddia etti. Öte yandan ÇYDD Genel Başkanı Saylan, Ergenekon operasyonu kapsamında basında çıkan bazı haberlerinde bilgi kirliliğine sebep olduğunu, bundan da rahatsız olduğunu dile getirdi. Saylan , operasyon kapsamında 1 Temmuz 2008 tarihinde göz altına alınmalarının ardından tutuklanarak cezaevine konulan emekli paşalara da sahip çıktı. Saylan, Tolon ve Eruygur'un iki 'saygın ve yursever' kişiler olduklarını savundu. Savcının bile Ergenekon Terör Örgütü derken terminolojiye dikkat ettiğini öne süren Saylan konuşmasını şöyle noktaladı: "Bunlar yıllar yılı teröristleri kovalamış insanlar. Dağlarda gezmiş insanlar. Şimdi ne diye terörist denilen bir konuma geldi. Burada bence terminoloji çok önemli."

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ise Ergenekon İddianamesi ile ilgili sorunlara cevap vermedi. TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ethem Sancak da israrlı sorular karşısında "Türkiye'de hukuk yürüyor. Mahkeme sonucunu bekleyip, göreceğiz." dedi.
 



Bu haber 525 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,883 µs