PKK'yı çökertti! | " /> PKK'yı çökertti! | "/>

En Sıcak Konular

3 Alman dağcı PKK'yı çökertti!

15 Temmuz 2008 19:40 tsi
3 Alman dağcı PKK'yı çökertti! Alman dağcıların kaçırılmasının PKK'yı karıştırdığını gözlenirken, Fehman Hüseyin 'örgütün en yüksek organı olan kongrenin kararlarını hiçe saymakla' suçlandı.

Ağrı Dağı'nda 3 Alman dağcının kaçırılmasının terör örgütü PKK'da yaşanan liderlik kavgası sonucu gerçekleştiği bildirildi. Alman dağcıların terör örgütünün silahlı kanadının elebaşı ''Dr. Bahoz'' kod adlı Fehman Hüseyin'in talimatıyla kaçırıldığı ortaya çıktı.

Kaçırma olayının terör örgütünde büyük rahatsızlığa yol açtığı, terör örgütünden yapılan açıklamada bunun ''münferit bir eylem'' olarak gösterilmeye çalışıldığı belirtildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Alman dağcılar, terör örgütünün silahlı kanadının başındaki ''Dr. Bahoz Erdal'' kod adlı Fehman Hüseyin'in talimatıyla kaçırıldı.

Terör örgütünün silahlı kanadının yakın zamanda toplanacak olan kongresinde, görevden alınacağını öğrenen Fehman Hüseyin'in, Alman dağcıları, terör örgütünün elebaşı ''Cemal'' kod adlı Murat Karayılan'a karşı koz olarak kullanmak amacıyla kaçırttığı kaydedildi.

Terör örgütünün telsizlerine yansıyan görüşmelerinde, Alman dağcıların kaçırılmasının terör örgütünü karıştırdığını gözlenirken, Fehman Hüseyin ''örgütün en yüksek organı olan kongrenin kararlarını hiçe saymakla'' suçlandı.

Güvenlik birimlerince kaydedilen, ''Suriyeli bu defa çizmeyi aştı. Kaçırma ve rehin alma kongre kararlarına aykırı'', ''Bahoz Erdal kendi idam fermanını imzaladı. Hani rehine alınmayacaktı, sivillere dokunulmayacaktı?'', ''Almanların kaçırılmasından Cemal'in haberi yok'', ''Kaçırma, örgüt yönetimine isyandır. Bu da infazı gerektirir'', ''Cemal turistleri Bahoz'dan alıp Almanlara veremezse, örgütte işi biter'', ''Bahoz Erdal, kongre öncesi yerini sağlamlaştırmaya çalışıyor, Almanya bu defa affetmez'' şeklindeki telsiz konuşmalarının terör örgütünde yaşanan krizin boyutunu gösterdiği belirtildi.

Alman dağcıların kaçırılmasının, terör örgütünün silahlı kanadının son kongresi sonrasındaki bildirgede ''siviller rehin alınmayacaktır'' şeklinde yer alan karara aykırı olduğunu belirten terör uzmanları, terör örgütünün 14 Temmuz 2007 tarihli basın açıklamasındaki ''Kızıl Haç devreye girsin. Rehineler Kızıl Haç'ın gözetiminde serbest bırakılsın'' şeklindeki açıklamasıyla, hem kendi kararlarını hem de uluslararası insan hakları sözleşmelerini bilinçli olarak ihlal ettiğini söylediler. Uzmanlar, sivillerin kaçırılması eyleminin PKK'nın, ''Avrupa Birliği'nin terör örgütleri listesinden çıkarılması'' yönündeki talebinin de uzun yıllar kabul edilmemesi için önemli bir argüman oluşturduğuna dikkat çekiyorlar.

Öte yandan, Avrupa ülkelerinden gelen sert tepkileri göğüslemeye çalışan terör örgütünün elebaşı Murat Karayılan'ın, Alman dağcıların bulunup, bir an önce Fehman Hüseyin'in adamlarından kurtarılması yönünde ''gizli'' bir talimat verdiği de öne sürüldü.

Terör örgütü tarafından 13 Temmuz 2008 tarihinde yapılan basın açıklamasında, dağcıların Fehman Hüseyin'e bağlı bir grubun ''kendi inisiyatifiyle'' kaçırıldığına yer verilerek, ''Turistlerin sağlıklı ve güvenlikli bir şekilde ailelerine ulaşmaları için girişimimiz sürüyor'' ifadeleri, terör örgütünün bu olayı ''münferit bir eylem'' gibi göstererek, uluslararası platformda terör ve organize suç örgütü kimliğini gizlemeye çalıştığı şeklinde yorumlanıyor.

AA



Bu haber 922 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,605 µs