En Sıcak Konular

Konsolosluk saldırısında 1 gözaltı

15 Temmuz 2008 17:27 tsi
Vali Güler, konsolosluk saldırısıyla ilgili radikal bir örgütün yurtdışı kamplarında eğitim gören 1 kişinin gözaltında olduğunu söyledi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'na düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili radikal örgüt kamplarında eğitim gören bir kişinin gözaltında bulunduğunu söyledi.

Vali Muammer Güler, ABD İstanbul Başkonsolosu Sharon Wiener'in kendisini ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Saldırının El Kaide ile bağlantısının olup olmadığına ilişkin soruya Vali Güler, "Baştan beri araştırmalarımız o tür radikal örgüt üzerine yoğunlaşmıştı. Şu anda o istikametteki çalışmalar sürdürülüyor. Zaten olaya karışan saldırganlardan biri yurt dışında radikal bir örgütün kamplarında eğitim gördüğü bilgisi geldi. Benzeri eğitim kamplarına katılan bir kişi daha gözaltında, sorgulanıyor. Tabii ki başka bağlantılar var mıdır? bunları titizlikle araştırıyoruz. Şu anda 2 kişi gözaltında, onlar da adliyeye sevk edilecek." şeklinde cevap verdi.

Eylemin acemice yapıldığı yönündeki yorumların hatırlatılması üzerine Vali Güler, saldırıya ilişkin El Kaide'nin hesaba katıldığını söyledi. Güler, ama eylemin hazırlanışı, kullanılan silahlar ve eylemin meydana gelmesine bakıldığı zaman profesyonel olmayan bir eylem olduğunun görüldüğüne işaret etti.

"Doğrudan polisimize yapılmış bir saldırı. O noktayı aştıktan sonra da eylemlerine devam edeceklerdi" diyen Vali Güler, konsolosluğun mevcut koruma önlemleri sayesinde eylemcilerin daha ileriye gidemeyeceklerini ima etti.

 

Samanyolu haber

Bu haber 481 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,427 µs