Danıştay'a takıldı | " /> iyibilgi zoom" /> Danıştay'a takıldı | "/> iyibilgi zoom"/>

En Sıcak Konular

Baykal Danıştay'a takıldı

15 Temmuz 2008 13:58 tsi
Baykal Danıştay'a takıldı CHP Başkanı Deniz Baykal grup toplantsında iddianame ve Ergenekon yapılanması hakkında açıklama yaptı. Baykal'ın Ergenekon davasıyla ilgili dört talebi var. Son talep Erdoğan'a: Kanıtlayamazsan istifa et! iyibilgi zoom

CH lideri Deniz Baykal Partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dün genel çerçevesi açıklanan Ergenekon iddianamesi ile ilgili konuşan Baykal "İddianame daha ortaya çıkmış değil. Çünlkü mahkeme tarafından kabul edilip edilmediği netleşmedi" dedi. İddianameden anlaşıldığı kadarıyla darbe günlüklerinin iddianameye girmediğini belirten CHP lideri "iddianame bir darbe iddianamesi değildir. Bir terör iddianamesidir" dedi ve şunları söyledi: "Kamuoyu günlerce Türkiye’de cuntalara son verecek, darbecilerle hesaplaşmayı ortaya koyacak bir iddianame beklentisi içine girmiştir. Ayışığı, Sarıkız, Eldiven bunların hesabı sorulacak umudu yaratılmıştır. Peki ne ortaya çıktı? Bunların hiçbirisi yok. Olay Şemdinli'ye döndü. Şimdi soru şu: iddianame Van'daki iddianameye dönecek mi dönmeyecek mi?"

Deniz Baykal konuşmasında iddianamenin hedef aldığı Ergenekon örgütünü terör örgütü olarak niteledi. Baykal "iddianamenin hedef aldığı örgütlenme bir terör örgütlenmesidir. Pek çok faaliyetin bir parçasıdır. Geniş faaliyetleri olan bir örgütle karşı karşıyayız. Terör hangi şekliyle olursa olsun ortaya çıksın bundan mutluluk duyarız." dedi.  

Bu örgütün lideri nerde?

Baykal böyle bir örgüt varsa bu örgütün bir de lideri olması gerektiğini söyledi. Baykal "Eğer bu bir terör örgütüyse bunun bir liderinin olması gerekir. O lider yakalanırsa bence bir adaya koysunlar. Yassıada'ya koysunlar. Öcalan da bu esnada serbest bırakılırsa o lideri İmralı’ya alsınlar." dedi. Başsavcının "bu PKK gibi bir örgüt değil" şeklindeki açıklamasına değinen Baykal "Terör önemli bir kavramdır. Herkesin terör kavramı konusunda çok dikkatli davranması gerekir" diye konuştu.  

İddianame Başbakan'ın

CHP lideri Baykal konuşmasında bir adım öne giderek iddianamenin Başbakan'ın iddianamesi olduğunu söyledi. Baykal "Bu iddianame başbakanın tezini sahiplenen bir iddianamedir. İstanbul'daki bu dava dolayısıyla başbakanın tezi yargı isteminin içine yansımıştır. Başbakanın tezi şudur: ben bunu iktidara gelmeden önce biliyordum. Ortaya çıkarmaya çalışıyorum ama bürokrasi benimle işbirliği yapmıyor. İşbirliği yapmayanları ayıklayacağım demişiti."

Savcılar Cumhuriyetin

Öte yandan Başbakan ile Baykal arasındaki "savcı-avukat" çekişmesi sürüyor. Başbakan Erdoğan'ın Deniz Baykal'a yönelik "savcılar millet adına hareket eder, öyleyse savcıyım" şeklindeki çıkışına yanıt verdi. Baykal şunları söyledi: Başbakanın savcılığa özenmesinde hiçbir yanlışlık yoktur. Ancak şunu bilmeli: o savcının başında cumhuriyet savcısı yazar. Savcılar cumhuriyet savcısıdır, avukatlar avukatlar halkın avukatlığını yapar. Savcılık başbakanlıkla bir arada gitmez. Savcıyım diye çıkacaksan başbakan olarak çıkamazsın. İşte sen bu ikisini karıştırdığın için işler bu noktaya geldi.

Baykal Danıştay'a takıldı

CHP lideri Deniz Baykal partisinin grup toplantısındaki konuşmasında Danıştay salırısı ile Ergenekon iddianamesinin ilişkilendirilmesine karşı çıktı. Baykal "Danıştay cinayetini hukuk değerlendirdi. Davayı inceledi. Ergenekonla irbatı olup olmadığını inceledi. Ve kararını aldı. Hüküm böyle bir bağın olmadığı üzerine. İstanbulda savcılık da bunun tam karşısında iddia ortaya atıyor. Danıştay saldırısı çok önemli bir nokta. Bunun açıklığa kavuşturulması gerekir. Danıştay saldırısını İlhan Selçuk, Mustafa Balbay, Şener Eruygur, Hurşit Tolon işledi mi işlemedi mi bir an önce ortaya çıkarılsın." dedi. 

Baykal konuşmasının sonunda dört talep ortaya koydu:

1.Gizli tanık uygulamasında tereddütler kaldırılsın. BU tanıklar ajan mı provokatör mü ortaya çıksın.
2.Dava başka bir mahkemeye alınsın. Tutuklama kararını zaten 13. Mahkeme vermişti.
3.Danıştay cinayeti ile Ergenekon soruşturması bağlantısı bir an önce açığa kavuşsun
4.Eğer sanıklar suçsuz bulunursa Erdoğan istifa etsin.

Aygün'e selam

Bu arada Deniz Baykal Sinan Aygün’ün tahliyesine çok sevindiğini ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun ona sahip çıkmasını önemediğini belirtti. Baykal Hisarcıklıoğlu'na diğer sanıklara da sahip çık diye seslendi.

iyibilgi.com



Bu haber 988 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,769 µs