'cesur yürek' hakimi | " /> 'cesur yürek' hakimi | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon'un 'cesur yürek' hakimi

15 Temmuz 2008 12:57 tsi
Ergenekon'un 'cesur yürek' hakimi Ergenekon'un hakimi kelimenin tam anlamıyla görev delisi! Adliye çalışanlarının hakime taktıkları isim ise "cesur yürek". Neden mi? İşte cevabı

Ergenekon Soruştarması'na bakacak olan 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nın hakimi Köksal Şengül, kelimenin tam anlamıyla görev aşığı. DGM'deki rüşvet tezgahını ortaya çıkaran, tehditlere aldırış etmeden olayın üstüne giden Şengül'e, adliye çalışanlarının taktığı isim ise cesur yürek!

Ergenekon davasına bakacak olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nın başkanı Köksal Şengün, 1993 yılında DGM hakimleri Saim Ekinci ve Kıdemli Hakim Albay Faik Secer Başaran, hakim Uğur Çorumluoğlu ile savcı İsa Geyik'in rüşvet almakla suçlandığı olayda dürüstülüğüyle dikkat çekiyor.

Rüşvet çarkı içine girmeyen Köksal Şengün'ün, görevli olduğu zamanın 2. No'lu Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde uyuşturucu kaçakçısı Ahmet Özbey'in uyuşturucu davasında Yargıtay'ın bozma kararına uymasını engellemek için, sanığın bakanlıkta görevli yakını aracılığıyla 2 günlüğüne İzmir'e geçiçi görevle gönderildiği ve onun yokluğunda heyetin uyuşturucu kaçakçısına tahliye kararı verdiği ortaya çıkmıştı. Şu anda Ergenekon davasının görüleceği 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkanı olan Köksal Şengün, İzmir'den döndüğünde ceza verilmesi gereken sanığın rüşvet çarkı içine giren hakim arkadaşlarınca tahliye edildiğini öğrenince olayın ortaya çıkmasını sağlamıştı.

Rüşvet çarkına çomak soktu!
Gazeteport'un haberine göre 32 tanık hakim ve savcının tek tek ifadelerine dayanılarak oluşturulan raporda adalet sistemini yaralayan ifadeler içeriyordu. İstanbul eski DGM hakimlerinden, şimdi 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olan  Köksal Şengün'ün yaşadığı olay da bu ifadeler arasında yer alıyor. Şengün, bir uyuşturucu kaçakçısının tahliye edilebilmesi için kendisinin jet hızıyla başka bir kentte görevlendirildiğini belirterek raporlarda bu inanılmaz planı ayrıntılarıyla anlatmıştı.

Mahkeme genaralleri tutuklamıştı!
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon soruturması kapsamında emekli hakimlerin de aralarında bulunduğu sanıkları sorgulamıştı. 1 Temmuz tarihinde başlatılan operasyonlarda gözaltına alınan ve aralarından gazeteciler ve emekli generallerin de bulunduğu zanlılar bu mahkemece tutuklandı ya da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mahmeke bu anlamda iddianamenin içeriğine de hakim bir mahkeme. Mahkemenin tutuklandığı kişiler arasında ATO Başkanı Sinan Aygün, emekli orgenerallar Hurşit Tolon ve Şener Eruygur var.
 
Hizbullah davalarının adresi
Ergenekon iddianamesinin gönderildiği İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde önemli bir çok dava da görülüyor. Mahkemede DTP milletvekilleri Aysel Tuğluk ve Ayla Akat Ata hakkında "Yasadışı örgüte üye olmak" iddiasıyla açılan dava, 2003 yılında İstanbul'daki intihar saldırılarının azmettiricisi Loui Sakka'nın avukatı Osman Karahan'ın davası, yasadışı DHKP-C davası ve Hizbullan ana davası da görülüyor.

internethaber



Bu haber 815 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,602 µs