Sen avukatsan, evet ben de savcıyım | " /> iyibilgi zoom" /> Sen avukatsan, evet ben de savcıyım | "/> iyibilgi zoom"/>

En Sıcak Konular

Sen avukatsan, evet ben de savcıyım

15 Temmuz 2008 14:05 tsi
Sen avukatsan, evet ben de savcıyım Ergenekon iddianamesinin açıklandığı günün ertesinde Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında kürsüye çıktı. Erdoğan darbe senaryoları ile ilgili konuştu, muhalefete yüklendi ve Anayasa mahkemesine seslendi. iyibilgi zoom

Başbakan Erdoğan partisinin meclis grubunda haftalık olağan konuşmasını yaptı. Konuşmasında isim vermeden Ergenekon soruşturması ve kapatma davasına değinen Erdoğan, ana muhalefet partisi CHP’ye yüklendi.

“Maskeler düşüyor”

Başbakan Erdoğan konuşmasında isim vermeden Ergenekon davasını ele aldı. Ergenekon terör örgütünü ima eden Başbakan Erdoğan “ülkemizin güven ve istikrarını değil belli bir zümrenin çıkarını koruyanlar deşifre oluyor” dedi. Türkiye’nin ağırlıklarından kurtulduğunu belirten Erdoğan “demokrat ve istikrar muhkem hale geldikçe Türkiye’nin şahlanışını durdurmaya kimse muktedir olamaz” dedi.

Karanlık oyunlar boşa çıkacak

Başbakan Erdoğan konuşmasının bir bölümünü geçtiğimiz hafta Amerikan konsolosluğuna yapılan terör saldırısına ayırdı. Şehit olan polisler için Allah’tan rahmet dileyen Başbakan Erdoğan saldırıyı “kirli oyun” olarak niteledi. “Ama bu menfur saldırıyı gerçekleştiren karanlık eller karanlık senaryoları içinde boğuldular” diyen Başbakan Erdoğan demokrasiyle güçlenen Türkiye’nin bütün direncini tekrar kullanarak, bütün kurumların duyarlı çabalarıyla oynanan oyunu boşa güçte olduğunun altını çizdi.

Anayasa mahkemesine çağrı

Konuşmasının devamında AK Parti’nin kapat davasının görüşüleceği Anayasa mahkemesine isim vermeden seslenen Başbakan Erdoğan “bu ülkenin demokrasiye pamuk ipliğiyle bağlı olmadığını göstermenin” önemine değindi. Türkiye’de siyasetin kurumsallaşması için siyasi partilerin kökleşmesi gerekliliğini hatırlatarak isim vermeden Anayasa Mahkemesi’ne “kapatma kararı çıkmasın” mesajı yollayan Erdoğan şunları söyledi: Türkiye demokrasiden, hukuk devletinden, evrensel insan haklarından geriye doğru tek bir adım atmayacaktır. Dünyada Türkiye’yi küçük düşürmek için çaba içinde olanlar bilsinler ki büyük bir hüsran içindedirler. Siyaset dışı bir yolu kabul etmedik etmeyeceğiz. Daha adil bir Türkiye’nin meşru zemini siyasettir. Siyasete de en az diğer kurumlar kadar hassasiyet göstermeliyiz. Elli altmış yıl kesintisiz yaşayan partilerin bulunmadığı bir ülkede siyaset nasıl kurumsallaşabilir. Siyasete dışarıdan müdahalelerin sıklaştığı ülkelerde siyasetin ve demokrasinin kurumsallaşması zor. Demokrasiyi kökleştirmenin bir yolu siyasi parti geleneğini kökleştirmektir. Kimileri siyaseti çatışma olarak yorumlayabilir. Ancak siyaset medeni bir uzlaşmadır. Azami müşterekte uzlaşmadır.

Baykal’a yanıt: Evet savcıyım

Başbakan Erdoğan konuşmasında CHP lideri Baykal’ın “sen savcıysan ben de Ergenekon’un avukatıyım” şeklindeki eleştirilerine de yanıt verdi. Erdoğan CHP’ninson günlerdkei tutumunu şu sözlerle eleştirdi: CHP’nin son günlerdeki gayretkeşliğini tarih ve millet kaydediyor. Demokratik siyasi sürece darbe vurma iddiasıyla soruşturulan illegal yapıları savunmak demokrasiye inancı zayıf olan siyasi anlayışın kalkışacağı iştir. Bu siyasetin Türkiye ve demokrasiye verdiği zararı her halde başka kimse veremez. İktidarı yıpratmak uğruna bindiği dalı kesen siyasetçi tipi bu millete ne verebilir. Demokrasi ve anayasal düzen hepimiz için olmazsa olmazdır. Milletimiz izliyor ve değerlendirmesini yapıyor. Kim kimlerin avukatlığın soyunuyor. Bu çok önemli. Savcı millet adına vardır. Biz de millet adına hakkı aramanın hakkı savunmanın gayreti içindeyiz. Eğer bu anlamda söylüyorlarsa evet biz savcıyız.

iyibilgi.com



Bu haber 1,056 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,907 µs