En Sıcak Konular

"Kriz mıriz yok!"

15 Temmuz 2008 11:33 tsi
Maliye Bakanı Unakıtan: "Rakamlar ortada"

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ''Bazı kişiler kehanette bulunuyorlar. Bakan olduğumdan beri bunları dinliyorum. Her gün bunlar kriz çıkarıyorlar, ancak kriz miriz olduğu yok'' dedi.

Maliye Bakanı Unakıtan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bütçenin fazla verdiğini, ancak bazı kişilerin bu durumdan memnun olmadığını kaydetti.

Rakamların ortada olduğunu ifade eden Bakan Unakıtan, ''Rakamlar ortada. Bu rakamlar iyi rakamlar. Kimse rakamlara bir şey diyemez. Birinci çeyrek kalkınma rakamları ortaya çıktı. Altı aylık dönemde bütçe, Türkiye tarihinde görülmemiş büyüklükte fazla verdi'' dedi.

Hayatı boyunca ekonomi ve yönetimi için iyi şey yazmamış insanların mutlaka bir kusur bulduğunu ifade eden Bakan Unakıtan, ''İlla bir şey bulacaklar. (Şimdilik iyi çıktı ama bundan sonraki iyi çıkmayacak) diyorlar. Bazı kişiler devamlı kehanette bulunuyorlar. Bakan olduğumdan beri bunları dinliyorum. Her gün bunlar kriz çıkarıyorlar. Ancak, kriz miriz olduğu yok'' diye konuştu.


-''KÖPRÜ VE OTO YOLLARIN İHALESİNE BU YIL ÇIKMAK İSTİYORUZ''-

Unakıtan, Kayıt Dışıyla Mücadele Kurulu'nun çalışmalarına devam ettiğine de değinerek, eylül ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı bir toplantıyla açılışı yapacaklarını kaydetti.

Köprü ve otoyolların satışı ile ilgili çalışmaların devam ettiğini anlatan Bakan Unakıtan, şunları söyledi:

''Köprü ve oto yolların ihalesine bu yıl çıkmak istiyoruz. Otoyolların özelleştirilmesi ile ilgili TBMM'de bir kanun var. Onunla ilgili olarak bu komisyondan geçti. Şimdi Genel Kurula geldi. Genel Kurulda kabul edilince önü tamamen açılacak. Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi bir ay içinde başlayacak. Bu yıl özelleştirmelerde önemli hamleler yapıyoruz. Bu yıl, biliyorsunuz PETKİM, TEKEL'i özelleştirdik ve paralarını aldık. Limanlar var, özelleştirildi. Özelleştirmede sırada, şeker fabrikaları, otoyollar, Milli Piyango ve Halk Bankası var.''

haberturk.com



Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,401 µs