En Sıcak Konular

Akdeniz Birliği'nde oyun kokusu!

15 Temmuz 2008 09:42 tsi
Akdeniz Birliği'nde oyun kokusu! Akdeniz Zirvesi Sarkozy için başarılı geçti. Ama, Türkiye AB sürecini olumsuz etkileyecek bir oyundan hâlâ şüpheleniyor. Batı basınına göre, Türkiye’nin cevaplanması gereken birçok sorusu var.

Akdeniz Birliği projesinin kuzey Afrika ve Türkiye için belirlediği hedefleri...
 
Akdeniz Zirvesi Sarkozy için başarılı geçti. Ama, Türkiye AB sürecini olumsuz etkileyecek bir oyundan hâlâ şüpheleniyor. Batı basınına göre, Türkiye’nin cevaplanması gereken birçok sorusu var.

Fransa’nın başkenti Paris’teki Akdeniz Birliği zirvesi Avrupa ve Dünya gündemindeki yerini korumaya devam ediyor. Le Monde gazetesi, Ankara’da, “Akdeniz İçin Birlik” projesinin güneydeki ülkelerden AB’ye göç dalgalarını durdurmak ve Türkiye’yi uzaklaştırmak gibi amacı olduğu için kötü bir başlangıç yaptığını yazdı.

İKNA SÜRECİ

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin 3 defa ısrarlı bir biçimde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı davet ettiğini ifade eden gazete, Sarkozy’nin öncülük yaptığı “Akdeniz için Birlik” projesinin Türkiye’de hiç kimseyi ikna etmediğini belirtti. Gazete, Ankara’da projenin, güneydeki ülkelerden AB’ye göç dalgalarını durdurmak ve Türkiye’yi katılım müzakerelerinden uzaklaştırmak gibi iki açıklanmamış amacı olduğu için “kötü bir başlangıç” yaptığını düşünüldüğünü yazdı. Le Monde gazetesi, “Akdeniz için Birlik, Türkiye’de hiç kimseyi ikna etmedi” ifadesini kullandı.

ÖLÜ DOĞAN ZİRVE

 İngiliz Daily Telegraph ise, Sarkozy’nin öncülüğünde yapılan Akdeniz için Birlik toplantısıyla ilgili “Türkler, AB üyeliği başvurularını sonsuza dek erteleyecek bir oyunun kokusunu aldıklarından, fikirden hoşlanmıyor. Almanlar, Kuzey Afrika ülkeleri yerine geleneksel olarak Doğu Avrupa’yla daha çok ilgilendiklerinden planı dikkat dağıtıcı buluyor. Bazı Arap ülkeleri, İsrail’in de bulunduğu herhangi bir birliğe katılma fikrine karşı“ diye okurlarına yansıttı.

bugün



Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,540 µs