İşte iddianamenin içeriği! | " /> İşte iddianamenin içeriği! | "/>

En Sıcak Konular

İşte iddianamenin içeriği!

15 Temmuz 2008 08:23 tsi
İşte iddianamenin içeriği! Ergenekon iddianamesi dün açıklandı. İddianamenin içeriğiyle bilgiler de yavaş yavaş ortaya çıkıyor. İşte dehşet bilgiler.

Mahkemeye teslim edilen Ergenekon iddianamesinde ilginç bağlantılar, detaylar olduğu öne sürüldü. ‘Ergenekon’un hücre yapılanması şeklinde örgütlendiği, örgütün medya, mafya, istihbarat gibi yaklaşık 20 departmandan oluştuğu, her departmanın başında bir başkan ve bir yardımcının bulunduğu ileri sürüldü.

Edinilen bilgiye göre iddianamede şu detaylar var:

- Örgütün İşçi Partisi Başkanı Doğu Perinçek ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük dışında başka yöneticileri de var.

GİZLİ TANIKLAR
-  Çok sayıda gizli tanık dinlendi. Bunlardan bazılarına kod adı olarak numaralar, bazılarına ise isim verildi. “Tanık İsmet” ve “Tanık Dilovası” kod adlı gizli tanıkların verdiği ifadeler, Türkiye’yi sarsacak nitelikte. Tanığa “Dilovası” kodunun, Gebze’deki olaylarla ilgili bilgiler aktarması nedeniyle verildi.
Tanık Dilovası, tutuklu bulunan emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün bir dönem çalıştığı Kocaeli bölgesindeki faaliyetleriyle ilgili bilgiler verdi.

20 DEPARTMAN VAR
-  İddianamede örgüt şeması, telefon irtibat şeması ve bir krokiye yer verildiği ifade edildi. Örgütlenme hücre yapılanması şeklinde. Örgüt medya, mafya, istihbarat gibi yaklaşık 20 departmandan oluşuyor. Her departmanın başında bir başkan ve bir yardımcısı bulunuyor.
-  Elde edilen bazı belgelerde, örgütün tarikatvari bir yapılanmada olduğu ve 600 yıllık geçmişe dayanan Agarta efsanesinden esinlendiği ifade ediliyor.
-  Yapılan tespitlere göre örgütün eylemleri, Gazi olaylarına kadar uzanıyor.
-  Örgütün finansörlerinin bir kısmı hala yakalanamadı. Bazı şüphelilerin bilgisayarlarında çıkan belgeler “Darbe Günlüğü” ile aynı, bazı yerlerinde farklı bilgiler var.

GÜNEY’İN İFADELERİ
-  Soruşturmasının temeli olduğu ileri sürülen eski gazeteci Tuncay Güney’in ifadeleri ile ele geçirilen belgeler ve ifadeler birebir örtüşüyor. Güney hakkında, sığınma talebinde bulunmaması için yakalama kararı çıkartıldı. Türkiye’de dolandırıcılık suçundan aranan Güney, siyasi suçlu olduğunu belirterek Kanada’ya yerleşti.
Güney, Kanada’dan dönmek için savcılardan tutuklanmaması için ‘garanti’ istedi, ancak, savcılar bu isteğe sıcak bakmadı.
-  Dolandırıcılıktan 2001 yılında gözaltına alınan Güney’in evinde yapılan aramalarda ele geçirilen belgelerde yer alan “Ergenekon” yapılanmasına ilişkin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin araştırılması yönünde talimat verdi, ancak, dönemin Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan konuya ilişkin inceleme yapmadı.
Saçan, 1 yıl sonra da bilgi ve delil olmadığı gerekçesiyle konuyu kapattı.

SAÇAN’A RÜŞVETLER
-  Veli Küçük’ün evinde ele geçirilen iki belgede Saçan’ın aldığı rüşvetler yazılıydı. Saçan’ın, Aykut Cengiz Engin’e gönderdiği “çok gizli” ibareleri belgeler, soruşturma kapsamında tutuklanan Behiç Gürcihan’ın evinde bulundu.
-  İddianamede, organize suç örgütü lideri Sedat Peker de sanık. Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Peker’den avukat giderleri için bir ‘havuz’ oluşturmasını talep etti.
Küçük, yattığı cezaevinin bulunduğu Kandıra’nın bağlı bulunduğu Kocaeli bölgesinde 100-150 kişiye iş buldu.
-  Kansere yakalandığı cezaevinden tahliye olduktan sonra ölen Kuddusi Okkır’a takipsizlik verildi.
-  Emekli Oramiral Özden Örnek’e ait olduğu öne sürülen günlük, gazeteci Alper Görmüş’ten yeni alındı ve savcılık tarafından incelemeye alındı. (Başsavcı Engin, yaptığı açıklamada günlüklerin inceleme kapsamında olmadığını söyledi.)
-  Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, operasyonun yapıldığı 1 Temmuz’da Türkiye’den kaçtı. Eski AKP Milletvekili Turan Çömez ise 20 gün önce yurtdışına çıktı.

HABLEMİTOĞLU CİNAYETİ
-  İddinamade, Türk İntikam Tugayı anlatıldı, İBDA-C ve Hizbullah’ın eylemlerine yer verildi.
-  İddianamede Necip Hablemitoğlu cinayetine de değinildi. Çete lideri olmak suçundan tutuklu olan Alaattin Çakıcı da tanık olarak iddianamede yer aldı. Çakıcı, Ergenekon örgütü tarafından kullanıldı.
-  Örgüt, Kemalist ve Atatürkçü ideolojinin arkasına saklanarak, bu ideolojilerden farklı hareketler yapıyor.
-  Veli Küçük’ün ‘ölüm oruçları’yla da ilgisi vardı. Ölüm orucuna başlayan avukat Behiç Aşçı’yı eyleminden, Veli Küçük’ün vazgeçirdi.

Agarta nedir?
Agarta ile ilgili olarak internet ansiklopedisi ‘vikipedi’de şu ifadeler yer alıyor: “Agarta, Tibet ve Orta-Asya geleneklerinde sözü edilen, Asya’daki sıradağların içinde bulunduğu ileri sürülen efsanevi   bir yeraltı organizasyonuna  verilen addır.
Agarta konusunu kitaplarında en ayrıntılı işleyen üç yazar Saint-Yves d’Alveydre (1842 -1909), Ferdinand Ossendowsky ve RenÈ GuÈnon’dur. Agarta, teozoflara göre Mu ve Atlantis’ten göç eden bilim rahiplerince ya da inisiyelerce kurulmuş, sonradan gizlenme gereği görüp, dağ ve mağara içlerine çekilmiştir. Agartha, Agharta ve Agarthi olarak da yazılır.”

startejikboyut



Bu haber 681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,743 µs