En Sıcak Konular

'Sahte çürük davası' ertelendi

14 Temmuz 2008 21:39 tsi
Eski DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'ında aralarında bulunduğu 97 kişinin, ''askerlikten kurtulmak için hile yapmak ve buna iştirak'' suçlarından yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Dava ileri bir tarihe ertelendi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi'ndeki davanın bugünkü duruşmasına, tutuklu sanıklar ve bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.
 
Nurettin Demirtaş'ın avukatı Faruk Duran, duruşmada savunma yapmayacaklarını ancak Mahkeme'ye yazılı beyanda bulunacaklarını belirtti.
 
Sanık Aytekin Demirdaş, avukatının savunmasına katıldığını ifade ederek,"Yüce Mahkeme'ye ve heyete teşekkürlerimi arz ederim" dedi.
 
Demirdaş'ın avukatı Ahmet Bilgin de müvekkilinin "sahte askerliğe elverişsiz raporu" alınmasına aracılık ettiği iddiasıyla iştirak suçundan yargılandığını hatırlatarak, "Ortada, sahte oldukları izahtan vareste raporlar dışında hiçbir şey mevcut değildir" diye konuştu.
 
Bilgin, askerlik şubelerinde görevli olan kişilerin de görevlerini yapmadıklarını ileri sürdü.
 
"Etkin pişmanlık hükümleri uygulansın" talepleri
 
Müvekkili hakkında, her yükümlü için ayrı ayrı ceza alması yerine, aynı suç kastından hareketle zincirleme suç hükümlerinin uygulanmasını talep eden Bilgin, Demirdaş'a etkin pişmanlık hükümlerinin de uygulanmasını istedi.
 
Sanık Levent Özcan ise 42 kişiye "sahte askerliğe elverişsiz raporu" almalarında aracılık ettiğinin iddia edildiğini belirterek, buna karşın hiçbir yükümlü sanığı tanımadığını, ve bu kişilerden 38'inin raporlarındaki imzaların kendisine ait olmadığını söyledi.
 
Teyit belgelerinde Sağlık Kurulu Başkanı ve Baştabip'in imzalarının olması gerektiğini kaydeden Özcan, kendi imzasının bir öneminin olmadığını ileri sürdü.
 
Sanık Bülent Atilla da Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 24 yıl hizmet verdikten sonra emekli olduğunu belirterek, bu sürede ne bir savunma verdiği, ne de eleştiri aldığını kaydetti. Suçsuzluğundan emin olduğunu söyleyen Atilla, mahkeme huzurunda bulunmaktan utanç duyduğunu belirtti.
 
Bülent Atilla'nın avukatı da müvekkili hakkında delil bulunmadığını ve yükümlü sanıklarla herhangi bir telefon görüşmesinin olmadığını ileri sürdü. Sanık Turgut Gündüz de iddianamede yer verilen hakkındaki suçlamaların dayanaktan yoksun olduğunu ileri sürerek, "İddia makamı bardağın boş tarafına değil de dolu tarafına bakmalı" dedi.
 
Sanık İmdat Bozkurt ise dava konusu raporları Aytekin Demirdaş'ın hazırladığının, Levent Özcan'ın da teyit ettiğinin, bu sanıklarca ifadeedildiğini belirterek, davada bu kişiler dışında raporları düzenleyen yada onaylayan başka bir kişinin yargılanmadığını söyledi.
 
Duruşmada, yükümlü sanıklardan bazılarının avukatları da esas hakkındaki savunmalarını yaptı.
 
Mahkeme Başkanı Hakim Albay Ahmet Erdem, sanıklar Aytekin Demirdaş,Levent Özcan, Bülent Atilla, Turgut Gündüz, Mehmet Özkaplan, İmdatBozkurt, Orhan Doğanay, Süleyman Eke, Remazan Özdemir, Ayhan Eke ve Beşgül Alçın'ın (Dobada) tutukluluk hallerinin devamına karar verildiğini açıkladı.
 
Mahkeme, bazı sanıklar ve avukatlarına esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

cnnturk



Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,797 µs