En Sıcak Konular

Diyarbakır sokakları savaş alanına döndü

14 Temmuz 2008 21:28 tsi
DTP'nin D.Bakır'da düzenlediği basın açıklamasında olaylar çıktı. Görüntü almak isteyen polise partililerin saldırmasıyla olaylar patlak verdi.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ile Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, DTP'li milletvekilleri ve parti organlarının bütün sorumlularının katıldığı açıklamada, bir grup partilinin görüntü almak isteyen polis memuruna saldırması ile olaylar patlak verdi. Polise taşlı saldırıda bulunan 11 kişi gözaltına alındı.

Gergin anların yaşandığı açıklamada bir grup DTP'li, teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine ve yasadışı slogan atması üzerine Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yetkilileri DTP'li yönetimi uyardı. Bu sırada grup slogan atarak polise taşlı saldırıda bulundu. Olayların başlamasıyla DTP yöneticileri gözlerden kaybolurken, göstericilerle polis arasında başlayan olaylar Diyarbakır sokaklarına taştı. Polis kendisine taşlı saldırıda bulunan göstericilere tazyikli suyla müdahale etti. Göstericiler üzerine renkli su sıkan polis, ara sokaklara kaçan göstericileri kovaladı. Göz yaşartıcı gazın kullanıldığı olaylarda göstericiler Bağlar ilçesindeki ana caddeleri trafiğe kapattı. Ateş yakarak yasa dışı slogan atan göstericiler, panzer eşliğinde kendilerine müdahale eden polislere taşlı saldırıda bulunarak ara sokaklara kaçtı.

11 GÖSTERİCİ GÖZALTINA ALINDA

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü olaylarda 1'i bayan 11 göstericiyi gözaltına aldı. Polisin gözaltına aldığı kişileri, taşlı saldırıda bulunan ve grubu yönlendirdiği belirtilen göstericiler olduğu öğrenildi. Polisin zamanında ve kararlı müdahalesi olayların sona ermesini sağladı.

DTP'nin etkin isimleri, 20 Temmuz'da yapılacak genel kurul öncesi Diyarbakır'da bir araya gelmiş 2 gün süren toplantı yapmıştı. Toplantıda özeleştiri yapan partililer, halkın beklentilerine karşı yetersiz kaldıklarını itiraf etmişlerdi. Toplantıda önemli kararlar alan DTP'liler iki süren toplantının bildirisini yapmak üzere Koşuyolu Parkı'nda toplanmışlardı.

Öte yandan Diyarbakır'da 27 Mart 2006 yılında meydana gelen sokak olaylarında 11 kişi yaşamını yitirmiş, onlarca kişi yaralanmıştı.

cihan



Bu haber 808 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,579 µs