En Sıcak Konular

Çiçek: Türkiye iki dava arasında sıkıştı

14 Temmuz 2008 21:02 tsi
Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Çiçek, Ergenekon operasyonu kapsamında hukuka saygısızlık yapıldığını söyleyerek gündemdeki konularla ilgili açıklamalar yaptı.

Hükümet sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ergenekon operasyonu kapsamında hukuka saygısızlık yapıldığını söyledi. Çiçek, Türkiye’nin Ergenekon ve AKP hakkında açılan kapatma davası arasında sıkıştığını belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina’da yapılan toplantı yaklaşık 4.5 saat sürdü. Hükümet sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, açıklama yaptı.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının yaptığı açıklamada, toplantıda, işçi ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşlarına yılın ikici yarısı için yapılacak artışların görüşüldüğünü söyledi.

İşçi ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşlarının yılın ikici yarısı yüzde 7,2 oranında artırılmasının kararlaştırıldığını bildiren Çiçek, şöyle devam etti:

''Böylece 2008 yılında işçi ve BAĞ-KUR emeklilerimizin maaşları toplam yüzde 9,3 oranında arttırılmış bulunmaktadır. Bu hesaplama yapılırken, bilindiği gibi, hep ifade etmeye çalıştık, enflasyondan doğan bir sıkıntı varsa, bunu gidermeye çalışıyoruz. Enflasyonun üzerinde maaş artışı veriyoruz. başlangıçta belirlenen yüzdenin üzerine çıktıysa, aradaki fark ödeniyor. 2008 yılında enflasyonun beklenenin üzerinde çıkması halinde, enflasyon farkın aşrıca maaşlara yansıtılacağı da bugünkü toplantıda kararlaştırılmıştır.''

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, son hafta içinde Başbakan Erdoğan'ın Irak'a ve ''Akdeniz için Birlik'' Zirvesi için Paris'e gittiğini anımsatarak, toplantıda ziyaretlerle ilgili kapsamlı değerlendirme yapıldığını söyledi.

Irak'ın Türkiye için önem arz ettiğini belirten Çiçek, şöyle devam etti:

''Çünkü, orada meydana gelen gelişmeler, Irak'tan sonra en fazla Türkiye'yi etkileyen gelişmelerdir. O nedenle Irak'la ilişkilerimizi yeni bir açıdan değerlendirmekte ve önümüzdeki döneme yönelik çalışmaları belli açıdan geliştirmekte fayda mütalaa edilmiştir.

Orada Yüksek Düzeyli Strateji Belgesi imzalanmıştır. Böylece, yılda bir kez başbakanlar bir araya gelecek ve orada zikredilen bakanlar yılda en az üç kere karşılıklı toplantılar yapmak suretiyle ilişkilerimizi daha ileri seviyeye götürmek kararlılığındayız.''

''Akdeniz için Birlik'' Zirvesi'nde Başbakan Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin görüşmesine değinen Çiçek, Türkiye-Fransa ilişkilerinde belli sebeplerden dolayı yavaşlama, durgunluk olduğunu belirterek, ''Hem bu ziyaret vesilesiyle Türkiye-Fransa ilişkileri yeni baştan bir değerlendirme konusu olmuştur, hem ekonomik, hem siyasi hem de terör bağlamında'' dedi.

''Türkiye'yi rahatsız eden bir kısım terörist unsurların, Fransa'da bir kısım çaba içerisinde olduğunun bilindiğini'' belirten Çiçek, ''Bizim istediğimiz bir kısım teröristler var. Fransa'da bulunuyor ya da başka ülkelerden istedik, oraya iade edildi. Dolayısıyla, Türkiye-Fransa ilişkilerinin çok yönlü değerlendirilmesi bu toplantı vesilesiyle mümkün olmuştur'' diye konuştu.

Çiçek, ziyaretin Fransa'nın AB dönem başkanlığına rastladığını hatırlatarak, Türkiye-AB ilişkilerinin bu dönemde ne yönde gelişeceğini dair de zirvede karşılıklı, geniş çaplı değerlendirme yapıldığını bildirdi.

Cemil Çiçek, Erdoğan'ın Akdeniz çevresindeki ülkelerin liderleriyle de yaptığı görüşmelerin bugünkü toplantıda değerlendirme konusu olduğunu kaydetti.

anka



Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,010 µs