Denktaş da doğruladı | " /> Denktaş da doğruladı | "/>

En Sıcak Konular

'Darbe günlükleri'ni Denktaş da doğruladı

14 Temmuz 2008 17:09 tsi
'Darbe günlükleri'ni Denktaş da doğruladı Denktaş'tan ilginç iddia: Özkök bana, "Büyükelçiniz, kuvvet komutanları ile temasta. Halbuki karar mercii benim."

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, emrindeki kuvvet komutanları tarafından bertaraf edilmek istendiği öne sürülen eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'le ilgili tarihi bir gerçeği açıkladı.

Denktaş, Özkök'ün, eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman ile geçtiğimiz günlerde Ergenekon operasyonunda tutuklanan eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'u kendisine şikâyet ettiğini söyledi. Denktaş, "Hilmi Özkök Paşa bana bir şikâyette bulundu. Dedi ki, 'Büyükelçiniz kuvvet komutanları ile temas halindedir. Halbuki karar mercii benim, Genelkurmay Başkanlığı'dır.' Mecburen büyükelçime dedim ki, Şikâyet var, bu konuda hassas ol.' Demek Özkök Paşa ile komutanları arasında bir şey vardı ki, bana bunu söyleme ihtiyacı hissetti" dedi.

2004'te askerlerin de telkiniyle Annan Planı'nı kabul etmediği bilinen Denktaş, "Askerin kabul etmediği planı ben kabul edemezdim. 'AB'ye gireceğiz' dediler. Ben Türkiye'siz cennete bile girmem" diye konuştu.

'KOMUTANLAR GÜVENCE VERDİ'

Annan Planı oylanmadan önce kuvvet komutanlarının kendisine bir mesaj göndererek, "Merak etme Genelkurmay'dan güçlü bir karar çıkacak" dediklerini belirten Denktaş, "Biz Genelkurmay'dan çıkacak o güçlü beyanatı beklerken, yani halka, 'Evet demeyin' diye işaret verilmesini beklerken, uygundur kabilinden tatlı bir beyan çıktı" diye konuştu.

O dönemde Genelkurmay Başkanı Özkök'ün Annan Planı konusunda kuvvet komutanlarından farklı düşündüğünü belirten Denktaş, "Komuta kademesinde bir görüş ayrılığı vardı ki beyanat bize söyledikleri gibi çıkmadı" dedi.

Denktaş şunları söyledi: "Ben Annan Planı'nı tamamen reddetmedim. 'Yanlışları düzeltilmelidir' dedim. Bana Ankara'dan 'Bunu olduğu gibi kabul veya reddedeceksin' diye talimat veren olmamıştır."

sabah



Bu haber 925 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,395 µs