En Sıcak Konular

Şener artı Saadet: Kaç okka çeker?

14 Temmuz 2008 16:30 tsi
Şener artı Saadet: Kaç okka çeker? Abdüllatif Şener’in AKP ile siyaseten yollarını ayıracağının anlaşıldığı saniyeden itibaren, Ankara mahfillerinin bir türlü yanıtlanamayan sorusu ‘Saadet Partisi’ ile Şener aşkının derinliğiydi. Tabii aynı derinlik AKP içindeki Milli Gör

Abdüllatif Şener’in Genel Başkanı ile “beraber yürümek istediği yollar” tükendiğinden bu yana, ve dahi Şener’in artık yeni bir politik yol inşası hissedildiğinden beri, hem Ankara kulislerinin ve hem de AKP’nin ziyadesiyle merak ettiği konu buydu.

Yani Milli Görüş serisinin son halkası Saadet Partisi ile Şener’in olası bir ittifakı, hatta belki, daha da ilerisi!

Spekülasyon yığınlaysa da, iki cenah da bu konuda henüz renk vermiş değil. Ancak Şener’in AKP’den istifası ve yeni bir parti üzerinde yoğunlaşmasına şu sıralarda Saadet Partisi’nde yaşanan lider değişikliği ihtimali eklendiğinde, “müsait zemin” var gibi görünüyor.

Elbette siyasette “görünen” hemen hiçbir şey ifade etmez. Fakat, Şener’in taze girişiminde şu veya bu şekilde Milli Görüş katkısı olacak gibi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan’ın yerini devretmeye hazır olduğu, yerine Numan Kurtulmuş veya genç bir ismin arandığı, Necmettin Erbakan’ın “olur”unun beklendiği yazıldı.

Kutan açısından bir sorun görülmediği biliniyor. Erbakan açısından ise bir bekleme (!) dönemi söz konusu gibi. Buradan pek ses gelmiyor.

Şener’in bu tabloya yakınlığı da öyle. Çok ipucu yok. Ancak, Saadet Partisi’nin AKP’ye yönelik bazı eleştiri konularını Şener’in de kullanmaya başladığı görülüyor. İsrail ve ABD ile ilişkiler, ekonomi gibi başlıklar bunlardan bazıları.

Erbakan’ın “bekleyişi” ile Şener’in çıkışı arasındaki eş zamanlamayı, kapatma davasına yoranlar da var. Çünkü böylesi bir durumda, AKP içinde bulunan Milli Görüş çizgisindeki vekillerin ve tabanın bir arayış içine girme olasılıkları, en azından kendilerini daha serbest hissetme olanakları bulunuyor.

Tabii bunların hepsi şu an için sadece kurgu. Ama Türk politik tarihi benzer örneklerle ağzına kadar dolu. Bu olasılık gerçekleşirse nasıl bir ivmenin doğacağı, yukarıda sorduğumuz gibi birlikteliğin siyaseten kaç okka çekeceği de hayli tartışmalı.

Şimdilik Şener’in Saadet Partisi’nin lider aranan koltuğuna çıkması gibi bir senaryo hayli fantezi kalabilir. Tersine, olası bir yakın seçimde oluşacak ittifak ise iki tarafında lehine olabilir.

Muhalifler açısından bu müspet hal AKP’yi ne kadar etkiler başka bir konu. Ama bugünden bakınca Şener-Saadet birlikteliğinin Erdoğan’ı “istatiksel oy dağılımı” açısından fazlaca kaygılandırmayacağı görülüyor.
Fakat yine de burası Türkiye ve değişen şartların nasıl bir hava getireceği bilinmez.



Bu haber 1,778 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,521 µs