DTP'nin rotasını kim belirleyecek? | " /> DTP'nin rotasını kim belirleyecek? | "/>

En Sıcak Konular

DTP'nin rotasını kim belirleyecek?

14 Temmuz 2008 15:09 tsi
DTP'nin rotasını kim belirleyecek? Ahmet Türk’le Emine Ayna’nın DTP’de eş-başkanlık yapmalarına dair prensip kararı alındı. Daha önce koltuğu sallantıda olan Ahmet Türk üzerinde tekrar neden uzlaşıldı? Bu ne anlama geliyor? Ümit Fırat'a sorduk. İşte aldığımız yanıtlar...

Türk’ün parti içindeki pozisyonunun bu şekilde değişmesi DTP’nin çizgisinde de belli bir değişikliğin gerçekleşeceği anlamına mı geliyor? 

Hayır, DTP’nin siyasetinde bir değişiklik olmaz.

Neden peki?

DTP’nin siyaseti önceden konan kurallar neyse odur. Parti yönetiminde bir değişikliğin olması partinin siyasetinde bir değişiklik olacağı anlamına gelmez.

Bu zamana kadar parti içinde “şahinler” ve “güvercinler” ayrımı olduğu söyleniyordu…

Böyle ayrım söz konusu değildir. DTP’deki milletvekilleri aynı partinin, aynı kuruluşun insanlarıdırlar. Dışarıdan birilerinin söylediği gibi ne böyle bir ayrım vardır ne de “şahinler” olarak isimlendirilen kişilerin parti içinde dominant olmaları durumu söz konusudur.

Parti içinde belli bir kutuplaşma olmasa da bazı konularda belli ihtilaflar var. Bu anlamda Ahmet Türk’ün parti içindeki pozisyonunun değişmesi bu ihtilafların aşıldığı ya da tatlıya bağlandığı anlamına geliyor diyebilir miyiz?

Ahmet Türk yeniden genel başkanlığa getirilirse, belli ki legal bir mevzi olarak Ahmet Türk’den daha uygun bir ismin olmadığı noktasında belli bir kanaat oluşmuş. Ahmet Türk DTP’nin genel başkanlığı için uygun bir figür ama kendisi tek başına partinin rotasını belirleyemez.

DTP bundan sonra sürpriz bir atak yapabilir mi?

Ben fazla bir atak yapacağını sanmıyorum. Zaten kapanma sürecine giriyor. Yeni partilerini de kurdular. İki partinin yöneticileri topyekûn bir çatı partisi kurmak için faaliyetteler. Bunu ne kadar başarırlar başaramazlar onu bilmiyorum. Hep kapanma süreçlerinde –HEP’ ten bu yana- böyle bir çatı partisi kurma arayışlarına girerler. Kapatılma söz konusu olduğu zaman bir takım solcular, devrimciler solda boşluk var deyip bu boşluğu Kürtlerle kapatmaya çalışırlar. Ondan sonra da bir şey olmaz aynı takım devam ederler.

www.iyibilgi.com özel Erkam Can



Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,528 µs