En Sıcak Konular

Olmert en büyük zaaf

14 Temmuz 2008 14:22 tsi
Olmert en büyük zaaf İsrail Ulaştırma Bakanı Şaul Mofaz, adı son zamanlarda sık sık yolsuzluklarla gündeme gelen Başbakan Ehud Olmert'e bu konuda eleştirilerde bulundu.

Mofaz, Olmert hakkında ortaya atılan yolsuzluk iddialarının, "İsrail'in düşmanları tarafından zayıflık emaresi olarak görüldüğünü" söyledi. İsrail radyosuna konuşan Şaul Mofaz, "Düşmanlarımızın bazıları bu işleri bir zayıflık emaresi olarak görüyor ve bana göre güvenlik ülke için en önemli şeydir" dedi.
Eylül ayında Olmert'in başkanı olduğu Kadima Partisi'nin yapacağı başkanlık seçimlerinde aday olması beklenen Ulaştırma Bakanı Mofaz, radyoya açıklamasında "İran nükleer silah üretmeye çalışıyor, Hizbullah yeniden silahlanıyor ve Hamas ile imzalanan barış çok kırılgan. Güçlü olduğumuzu kanıtlamak zorundayız." diye konuştu.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert hakkında son olarak geçtiğimiz Cuma günü yolsuzluk soruşturması başlatılmıştı. İsrail medyası da Olmert'in kariyerinin artık sona geldiğine dair yorumlarda bulunmuştu. Hakkında açılan bu altıncı soruşturmada Olmert, Kudüs Belediye Başkanı ve Ticaret Bakanı iken hem özel hem de resmi kurumlara aynı uçak biletlerini fatura ederek yolsuzluk yapmakla suçlanıyor.

İsrail'de Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, Eylül ayındaki seçimlerin favorisi olarak görülüyor. Ancak eski Savunma Bakanı Şaul Mofaz'ın da Kadima Başkanlığı için şansının yüksek olduğu dile getiriliyor.



Bu haber 310 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,581 µs