'Başsavcı gerekli bilgiyi verdi' | " /> 'Başsavcı gerekli bilgiyi verdi' | "/>

En Sıcak Konular

'Başsavcı gerekli bilgiyi verdi'

14 Temmuz 2008 13:36 tsi
'Başsavcı gerekli bilgiyi verdi' İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Sözüer: "O zaman dağ fare doğurdu denmez. Dağın ne doğurduğu karar verilince belli olacak"

Bir açıklama yapıldı, şekli açıklama yapılacağını konuşmuştuk

"Bir iddianame hazırlanmış, mahkemeye verilmiş. Mahkeme kabul etmediği sürece hukuken bir iddianame var diyemeyiz. Hangi suçlamaların olduğu söylendi. Geçen hafta da bunu biliyorduk. Bugünkü açıklamada yeni bir unsur yok. Bizim usulümüze kamuoyuna açıklanması gibi birşey olmadığı da açıklandı. Savcı böyle bir açıklamayı yapmayabilirdi de ama herkes merakta olduğu için yetkili başsavcı gerektiği kadar bilgi verdi. Dağ fare doğurdu denilemez bu açıklamadan sonra. Dağın ne doğurduğu yetkili yargı makamının önünde tartışılınca, karar verilince belli olacaktır. "Bu insanlar suçludur ya da suçlu değildir" denilemez şu anda. Basında böyle yayınlar yapılıyor. Bunlar yanlıştır. Suçludur ifadeleri de yanlıştır. Yayın yasağı konulduğu söyleniyor. Bizim yasalarımızda böyle birşey yoktur. Yasak iddianameyi açıklamak, gizliliği ihlal etmekj suç. Bu konuda yayın yapmayın diyorlar. Bunun yasal bir temeli yok. Bu yasak nerden kaynaklanıyor bunu tespit edebilmiş değilim. Mahkemenin böyle birşeye yetkisi yok. Mahkeme yargılamayı etkileyici yayın yapanları tespit edip yargılar cezasını verebilir. Bu konuda herhangibir itirazda bulunulmaması, basının itiraz etmemesi ilginç.

Bugünkü açıklamayla yeni birşey söylenmemiştir. Mahkeme eksiklikler olduğuna karar verirse gönderir. Sonra dava açılır. Ondan sonra anlayacağız bu kadar süreye gerek var mı, ortada silahlı bir terör örgütü var mıdır yok mudur karardan sonra anlayacağız. Suçludur, suçsuzdur gibi görüşlerin olmaması gerekir. Bu yapılmaya devam edilirse mahkumiyet kararı verilirse bir kesimin kafasında 'suçsuzdular' gibi görüşler oluşabilir. İçeriğe ilişkin açıklamalardan vazgeçmemiz, tutuklu olanların adil biçimde yargılanmaları için olanakların sağlanması gerek. Adil bir yargılama yapıldığından emin olunmalı. Kimse şu anda savcıları, hakimleri rahat bırakmıyor. Adil yargılama yapılması zorunlu yoksa verilen karar ne olursa olsun kimseyi tatmin etmez"
 
haberturk.com



Bu haber 484 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,563 µs