En Sıcak Konular

Demir Lady'ye asker yetmeyecek!

14 Temmuz 2008 10:28 tsi
Demir Lady'ye asker yetmeyecek! İngiltere'nin eski Başbakanı Thatcher için daha ölmeden cenaze töreni planları yapılmaya başlandı. Ancak birliklerin çoğu Afganistan ve Irak'ta olduğu için cenazeye asker yetmeyeceği ifade ediliyor.

İngiliz hükümeti, 1979-90 yılları arasında başbakanlık yapan Demir Lady lakaplı Margaret Thatcher'ı onurlandırarak, öldüğü zaman devlet töreniyle uğurlanmasına karar verdi. Ve şimdiden Demir Lady'nin nasıl uğurlanacağına dair büyük hazırlık planları yapılmaya başlandı. Daily Mail'in haberine göre, geçtiğimiz salı günü Kraliçe Elizabeth II ile görüşen Thatcher, cenaze töreninin nasıl olacağını konuştu. Ancak aralarında Kraliçe ve Başbakan Gordon Brown'un da bulunduğu, cenaze törenini planlayanlar, resmi geçitte yer alacak askerlerin Afganistan ya da Irak'ta olmasından dolayı ciddi bir problemle karşı karşıya olduklarını ifade ettiler. Törene katılacak yeterli asker bulunamazsa tarihi geçit töreni de planlandığı gibi olmayacak.

KRALİÇE HAZIRLIĞI

II. Dünya Savaşı'nda İngiltere'yi yöneten Başbakan Winston Churcill'den sonra devlet töreniyle onurlandırılan ikinci isim olan Demir Lady, tören için de Churcill'in cenaze töreninin yapıldığı St. Paul's Cathedral'ini seçti. Planlamaların bu kadar aceleye getirilmesi ise Kraliçe'nin katılacağı programların uzun dönemli bir hazırlık gerektirmesinden kaynaklanıyor. Thatcher'ın tabutunun, yüz binlerce insan tarafından ziyaret edilen Churcill'in tabutu gibi 3 gün boyunca açık kalıp kalmayacağına ise henüz karar verilemedi.

yenişafak



Bu haber 404 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,506 µs