En Sıcak Konular

Şener'in ekibinde kimler var?

14 Temmuz 2008 10:17 tsi
Şener'in ekibinde kimler var?
Abdüllatif Şener, kuracağı partinin örgütlenme çalışmalarına başlıyor. Abdüllatif Şener, kuracağı partinin örgütlenme çalışmalarına başlıyor. Şener ile birlikte hareket eden kurmaylar, yeni partinin çizgisini açıkladı.

Kurmaylar, "Küskünler hareketi değiliz. Merkez partisi olacağız. Amaç herkesi kucaklamak. Programımızda ekonomiye öncelik verilecek" dedi.

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’ndan istifa eden Abdüllatif Şener, bu hafta içinde yeni partinin örgütlenmesi için çalışmalara başlayacak. AKP’li eski küskün vekillerle başlayan hareket, örgütlenmesini tamamladıktan sonra vitrinini oluşturacak. Kapatılması halinde AKP’li vekillerle de temas kurulacak.

SAĞDAN VE SOLDAN DÜRÜST İSİMLER
Şener’in yanında yer alan AKP Elazığ eski Milletvekili Abdulbaki Türkoğlu, yeni parti ile ilgili önemli bilgiler verdi. Türkoğlu, “Küskünler hareketi değiliz. Toplumun tümünü kucaklayan bir yapılanma için yola çıktık. Parti programında ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları dikkate alacağız. Sağdan ve soldan dürüst isimlere kapımız açık” dedi.

EKİPTE KİMLER VAR?
BaŞbakan Erdoğan’ın yeni dönemde vekil yapmadığı isimlerin desteği ile yola çıkan Şener, kuracağı partinin iskeletini oluşturacak isimlerle yoğun bir mesai yürütecek. Şener’le yola çıkan 30’a yakın eski vekil arasında, Mahmut Kaplan, Remziye Öztoprak, İmdat Sütlüoğlu, Selahattin Beyribey, Mehmet Soydan, Maliki Ejder Arvas, Mehmet Ali Suçin, Mahmut Çetin, Mahfuz Güler, Feyzi Berdibek, Abdülbaki Türkoğlu, Mustafa Eyiceoğlu, Halil Özyolcu da bulunuyor.

YALÇINBAYIR BEKLEMEDE
AKP Bursa eski Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, Şener’den kendisine henüz teklif gelmediğini gelirse değerlendireceğini söyledi. Yalçınbayır, “Sayın Şener ile AK Parti’nin program ve felsefesinin en güzel şekilde yazılmasında katkıları olan kişileriz. Kendisi ile fikri beraberliğimiz olmuştur” diye konuştu.

YARBAY’A TEKLİF YOK
AKP Ankara eski Milletvekili Ersönmez Yarbay, Şener ile sınıf, okul ve yurt arkadaşı olduğunu anımsatarak “Henüz talepte bulunmadı, bekliyorum” dedi. AKP hakkında açılan kapatma davasında, siyasi yasak istenen 71 kişi arasında kendisinin de yer aldığını hatırlatan Yarbay, “Belki de bu nedenle bir talepte bulunmamıştır” dedi.

KÜSKÜN HAREKETİ DEĞİLİZ
Yeni oluşuma destek veren isimlerden eski Van Milletvekili Maliki Ejder Arvas oluşumun küskünler hareketi olmayacağını söyledi. Arvas, Şener ile 16 yıldır beraber hareket ettiklerini belirterek “Amacımız halka hizmet, mağdurun, mazlumun yanında yer almak, lekesiz siyaset yapmaktır. Yeni dönemde listeye girmeyen vekillerle memleket sorunları üzerine görüştük. Şener ile henüz toplantı da yapmadık” dedi.

akşam



Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,493 µs