'derin' şüphe! | " /> 'derin' şüphe! | "/>

En Sıcak Konular

Başkonsolosluk saldırısında 'derin' şüphe!

14 Temmuz 2008 09:33 tsi
Başkonsolosluk saldırısında 'derin' şüphe! İstanbul'daki terör saldırısını aydınlatmaya çalışan polis, ilginç bilgilere ulaştı.

Gözaltındaki zanlılar, saldırıyı organize eden Erkan Kargın'ın, devlet içinde görevli bazı kişiler tarafından eylem öncesinde sık sık ziyaret edildiğini ileri sürdü.

ABD Başkonsolosluğu'nun önünde gerçekleşen hain saldırıyla ilgili soruşturma derinleşiyor. Olaya karışan dördüncü teröristi yakalayan İstanbul polisi, eylemin sır perdesini aralamaya çalışıyor. Teröristlerin bağlantıları üzerine yoğunlaşan güvenlik güçleri, önemli bir bilgiye ulaştı. İddiaya göre, saldırıyı organize eden ve 2007 yılında Afganistan'dan Türkiye'ye dönen Erkan Kargın, eylem öncesinde devlet içinde görevli bazı kişiler tarafından sık sık ziyaret edildi. Kargın'ın gözaltına alınan akrabalarının ifadesine yansıyan bu bilgi üzerine, soruşturma yeni bir boyut ka-zandı. Azmettiriciyi bulmaya odaklanan emniyet, saldırganların telefon görüşmelerinde de ilginç ayrıntılara ulaştı. Eyleme katılan teröristlerden biri, cinayet bölgesine giderken sık sık cep telefonu kullanmış. Görüşme trafiğini inceleyen polis, bazı kişileri gözaltına aldı. Soruşturma kapsamında 14 kişinin ifadesini alan savcılık, saldırıyı yapan grubun dinî motifli bir örgüt niteliğinde olduğunu; ancak El Kaide bağlantısının henüz ortaya çıkarılamadığını belirtiyor. Eylemdeki asıl hedefin polis olduğunu vurgulayan terör uzmanları, amacın gündemi değiştirmek oldu-ğunu savunuyor.

ABD Başkonsolosluğu'na 9 Temmuz 2008'de düzenlenen ve 3 polis memurunun şehit olduğu saldırının ardından Terörle Mücadele Şube ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı. Ölü ele geçirilen teröristlerin yaşadıkları Altınşehir'de araştırma yapan terör ve istihbarat ekipleri, eylemi 2007 yılında Afganistan'dan Türkiye'ye dönen Erkan Kargın'ın organize ettiğini belirledi. Kargın'ı azmettiren kişiler olabileceğini düşünen ekipler, teröristlerin aileleri ve Altınşehir'de saldırganları tanıyan kişilerin ifadelerini aldı. Ekipler, Kargın ve diğer teröristlerin El- Kaide ile "gönüllü bağlantı" kurduklarını belirledi. İfadelerin ardından polis önemli bir bilgiye ulaştı. Saldırı öncesinde Kargın'ın kendisi, abisi ve ailesi ile gizemli kişilerin sık sık görüştüğü belirlendi. 'Henüz tanımlanamayan bu kişiler'in tespit edilmesi için çalışmalar sürüyor. Ayrıca daha önce Afganistan, Pakistan, Çeçenistan'a 'cihat' için giden tüm kişilerin izlemeye alındığı öğrenildi. Polis, saldırıyla ilgili şu ana kadar 14 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerin bir vakıf etrafından toplandığı öğrenildi. Saldırganların eylem sırasında sık sık telefon görüşmesi yaptıkları belirlendi. Telefon kayıtlarının incelendiği öğrenildi.

El Kaide bağlantısı net değil

Soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 4 zanlının ifadesini alan savcılık, saldırıyı yapan grubun dinî motifli bir örgüt niteliğinde olduğunu; ancak El Kaide ile bağlantısının henüz ortaya çıkarılamadığını anlattı. Olayla ilgili ilk gözaltına alınan zanlılar Reşat A., Servet Ç. ve Atilla Ç. çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken Dursun Patan tutuklandı.

zaman



Bu haber 1,472 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,618 µs