En Sıcak Konular

Ergenekon görevdeki subaylara uzandı!

14 Temmuz 2008 08:12 tsi
Ergenekon görevdeki subaylara uzandı! Ergenekon Operasyonu'nda flaş gelişme. Savcı, üst düzey subaylar için G. Kurmay'a başvurdu.

Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar, 10 Temmuz’da Genelkurmay Başkanlığı'na talep yazısı gönderdi. Ergenekon’la irtibatı tespit edilen halen görevli subaylar hakkında da adli işlem talep etti.

Ergenekon Operasyonu'nda flaş gelişme. Savcılık "Ergenekon Terör Örgütü" ile irtibatlı olduğu tespit edilen muvazzaf subay ve astsubaylar hakkında işlem yapılması için Genelkurmay Başkanlığı'na başvurdu.

Yürütülmekte olan soruşturma kapsamında elde edilen bilgi ve belgeler çerçevesinde, Ergenekon terör örgütü ile irtibatı tespit edilen Deniz Kuvvetleri ve Jandarma'da görevli bir grup muvazzaf (halen aktif görevli) subay hakkında soruşturma ve adli işlem talep edildi. Savcılık tarafından 10 Temmuz Perşembe günü gönderilen yazıda, haklarında soruşturma talep edilenler arasında amiral ve general seviyesinde isimlerin de olduğu kaydedildi.

HASSAS DİL KULLANDILAR

Ergenekon terör örgütü ile ilgili soruşturmayı yürüten savcılar daha önce, Genelkurmay Başkanlığı'na yazı göndererek "Ergenekon'un Türk Silahlı Kuvvetler ile bir ilişkisi olup olmadığını" sormuş ve "Bizim dışımızda bir yapı" yazılı cevabı almışlardı. Genelkurmay ile savcılar arasında sağlıklı bir iletişim kurulduğu için, savcılar Ergenekon iddianamesinde TSK’nın kurumsal kimliğine zarar vermeyecek çok hassas bir dil kullanmayı tercih etti.

İddianamede, "TSKErgenekon ilişkisi" yerine, "Sözde TSK içindeki terör örgütü" ifadesine yer verildi. Savcıların, Genelkurmay dışında MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne de Ergenekon ile ilgili yazılı sorular yönelttiği ve MİT'ten "Ergenekon örgütü vardır", emniyetten de "Mevcuttur ve terör örgütüdür" cevabı aldığı belirtildi.

İKİ YÖNLÜ YARGILAMA

Savcılığın geçtiğimiz perşembe günü yaptığı başvuru üzerine Genelkurmay'ın izniyle muvazzaf askerlerle ilgili soruşturmayı Genelkurmay Adli Müşavirliği yapacak. Böylece, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ülkede kriz ve kaos oluşturarak devirmeyi amaçlayan, bu doğrultuda STK'lar ve medya yoluyla provoke olaylar planlayan Ergenekon terör örgütünün sivil unsurlarına paralel, askeri uzantılarına da paralel yargılama yapılmış olacak.

bugün



Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,429 µs