En Sıcak Konular

Ümit Milliler Yunanistan'ı farklı yendi

12 Temmuz 2008 17:33 tsi
Skorlar ise şöyle:

İtalya'da düzenlenen 7. Ümit Bayanlar Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden Ümit Bayan Milli Takımı, B Grubu'nda oynadığı ikinci maçta Yunanistan ile karşılaştı. Maçtan Ay Yıldızlılar, 46-63'lük skorla galip ayrıldı. Begüm Dalgalar 12 sayı, 8 ribaund, Bahar Çağlar 13 sayı, 10 ribaund, Gizem Yavuz ise 13 sayı, 7 ribaund ve 5 asistlik performansları ile galibiyette önemli rol oynadılar.

Maça iki takım da tutuk başladı. Yunanistan karşılaşmadaki ilk sayılarına Ioanna Diela'nın basketi ile ulaşırken, Ümit Milliler, ilk 4 dakikalık zaman diliminde skor üretemedi. Maçın 5. dakikasını 4-2 Yunanistan önde geçti. Begüm Dalgalar'ın bulduğu basket ile skorda 4-4'lük dengeyi kuran Ay Yıldızlılar, yine bu oyuncunun serbest atışlardan kazandırdığı iki sayı ile 7. dakikada 4-6'lık üstünlüğü yakaladı. Boyalı alandan Niki-Maria Tsakiridou'nun bulduğu baskete Burcu Taşbaş'ın 3 sayılık basketi ile hemen karşılık veren Milliler, savunma ribaundlarındaki başarısı ile üstünlüğünü korudu ve Begüm Dalgalar ile serbest atış çizgisinden skor üreterek 9. dakikada farkı 6 sayıya çıkartırken ilk periyodu da 6-12 önde tamamladı.

İkinci periyoda Yunanistan, Niki-Maria Tsakiridou - Ioanna Diela ikilisinin üst üste bulduğu basketlerle başladı ve yakaladığı 6-0'lık seri ile 12. dakikada skorda tekrar dengeyi kurdu(12-12). Ümit Millilerin hücumda iyi organize olamadığı dakikaları olumlu değerlendirerek bulduğu 3 sayılık basket ile seriyi 9-0'a taşıyan Yunanistan, maçta bir kez daha üstünlüğü ele geçirdi(15-12). Candide Öztürk ile bu periyottaki ilk basketine ulaşan Ay Yıldızlılar, rakibin etkili oyuncusu Ioanna Diela'yı durdurmakta zorlansa da Gizem Yavuz'un skora katkısı ile farkın açılmasına izin vermedi ve 15. dakikada skora dengeyi getirdi(17-17). Birbirlerine üstünlük kurmakta zorlanan iki takımın mücadelesinde Kırmızı Beyazlılar Gizem Yavuz ve Bahar Çağlar, Yunanistan ise Ioanna Diela ile etkili oldu. Ypatia Stefania Limniati'nin basketine serbest atış çizgisinden Gizem Yavuz ile karşılık veren Ümit Milliler, Begüm Dalgalar'ın boyalı alandan bulduğu basket ile 19. dakikaya 25-28 önde girdi. Gizem Yavuz'un basketine 3 sayılık basket ile karşılık veren Yunanistan karşısında ilk yarıyı Ümit Milliler, 28-30 önde noktaladı.

İkinci yarıya serbest atışlardan ve pota altından Begüm Dalgalar'ın bulduğu sayılarla hızlı başlayan Ay Yıldızlılar, Bahar Çağlar, Gizem Yavuz ve İlknur Dumlu'nun basketleri ile 10-1'lik bir seri yakalayarak 23. dakikada farkı 11 sayıya çıkarttı (29-40). Vaia Merisioti ile farkı eritmeye çalışan ancak etkili oyuncumuz Gizem Yavuz'u durdurmakta zorlanan Yunanistan bu isteğinde başarılı olamadı. Özellikle ribaundlarda rakibine önemli bir üstünlük sağlayan Ay Yıldızlılar, Melek Bilge'nin de skora katkısı ile 27. dakikaya 12 sayılık üstünlükle 32-44 önde girdi. Rakibine 8 dakika boyunca sadece 4 sayı şansı tanıyan Milliler, İlknur Dumlu'nun 3 sayılık basketi ile farkı 15 sayıya kadar çıkarttı(32-47). Serbest atış çizgisinden de çok yüksek bir yüzde ile skor bulan Kırmızı Beyazlılar, son periyoda 36-51 önde girdi.

Final periyoduna Bahar Çağlar-İlknur Dumlu ikilisinin basketleri ile iyi başlayan ve farkı 20 sayıya kadar çıkartan Ümit Milliler, son 5 dakikaya da 38-57 üstün girdi. Kalan dakikalar Yunanistan'ın farkı azaltma çabaları için yeterli olmadı ve Ay Yıldızlılar, maçtan 46-63 galip ayrıldı.

Yunanistan (46): Ypatia Stefania Limniati 6 (3 ribaund), Kalliopi Zakynthinou 2 (1 ribaund), Ioanna Diela 12 (5 ribaund, 1 asist), Niki-Maria Tsakiridou 4 (5 ribaund), Antigoni Chairistanidou 9 (2 ribaund, 1 asist), Anna Spyridopoulou (6 ribaund), Dimitra Tsiaousi 2 (6 ribaund), Vaia Merisioti 8 (7 ribaund, 1 asist), Emmanouela Androulaki 1 (2 ribaund), Christina Tsoukala 2 (4 ribaund),

Türkiye (63):İlknur Dumlu 8 (3 ribaund , 1 asist), Bahar Yapar 2 (1 ribaund), Tuğba Gönen 4, Begüm Dalgalar 12 (8 ribaund), Bahar Çağlar 13 (10 ribaund), Gizem Yavuz 13 (7 ribaund, 5 asist), Burcu Taşbaş 5 (3 ribaund), Melek Bilge 4 (11 ribaund), Mehtap Gezer (5 ribaund), Candide Öztürk 2 (1 ribaund)

1. Periyot: 6-12

2. Periyot: 22-18

3. Periyot: 8-21

4. Periyot: 10-12
 
cihan



Bu haber 704 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,825 µs