gerginliği | " /> gerginliği | "/>

En Sıcak Konular

Ülkücü camiada Yılma Durak gerginliği

12 Temmuz 2008 17:20 tsi
Ülkücü camiada Yılma Durak gerginliği Milliyetçi camiada Alpaslan Türkeş’ten sonra ‘Doğunun Başbuğu’ olarak anılan Yılma Durak’ın, BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili sözlerine BBP’den sert tepki geldi.

Yılma Durak’ın bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan açıklamalarında “Yazıcıoğlu’nun eline çok fırsatlar geçti ama kullanamadı. Eğer kullansaydı şimdi MHP’de çok önemli noktalardaydı” şeklinde ifadeler  kullanması, BBP’yi kızdırdı.

Yılma Durak’a sert cevap

Yılma Durak’a BBP adına cevap, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Destici’den geldi. Yılma Durak için, “Bazı dönemlerde Ülkücü hareketten koparak bazı siyasi partilerde istikbal aramış ise de geçmiş itibari ile hareket içerisinde birlikte olduğumuz bir arkadaşımızdır” ifadesini kullanan Destici, BBP lideri Yazıcıoğlu’nun kendisine yapılan “Başbuğ” yakıştırmaları ile ilgili yaklaşımını şöyle özetledi: “Sayın Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu kendisine “Başbuğ” olarak hitap edilmesini istememekte ve bunu kullananları uyarmaktadır, fakat tabandaki gençliğin ona bu sıfatı yakıştırması ve kullanması onun verdiği siyasi mücadelenin ve orta koyduğu tavrın bir sonucudur.”

Destici’nin konuya ilişkin açıklaması şöyle:

Yazıcıoğlu Yılma Durak’la görüştü mü?

“Sevgili arkadaşımız Yılma Durak Beyin Merhum Alparslan Türkeş’i kastederek  ‘rahmetli bizzat gidip getirin’ dedi bende çağrıyı Muhsin Başkana ilettim. Kendisi gelebileceğini, ama yönetimde kadro isteyeceğini bildirdi sözleri Sayın Genel Başkanımıza iletildiğinde kendileri son derece üzülerek hayretler içerisinde kaldı. ‘Yılma bey gibi bir insan nasıl oluyor da olmayan bir konuşmayı varmış ve olmuş gibi anlatabiliyor? Ben kendisi ile bu konuda böyle bir görüşme yapmadım. Herhalde başka biriyle yaptığı görüşmeyi hatırlıyor. Ayrıca ben mücadele hayatımın hiçbir döneminde kadro tartışması içerisinde olmadım, hep fikirleri ve davayı ön plana aldım’ diye cevapladı.”

Yazıcıoğlu çok önemli bir noktada

“Ayrıca Yılma Durak arkadaşımızın ‘Yazıcıoğlu’nun eline çok fırsatlar geçti ama kullanamadı eğer kullansa idi şimdi önemli noktalarda idi’ cümlesi de cevaplanması gereken bir konudur. Sayın Genel Başkanımız çok önemli fikirlerin yanında, doğrularla beraber olmayı bazı çok önemli noktalara tercih etmiş bir siyaset adamıdır. O, davası için ‘kim var?’ dendiğinde sağına-soluna, önüne-arkasına bakmadan ‘ben varım’ diyenlerin birincisidir. Eğer istikbal peşinde olsa idi şu anda da bazılarına göre çok önemli noktalarda olabilirdi. Bize göre önemli nokta göreceli bir kavramdır ve bize göre Sayın Genel Başkanımız çok önemli bir noktadadır.”

Altı boş suçlamalar

“Yılma Durak Beyin Muhsin Yazıcıoğlu nezdinde birilerinin MHP ve Ülkücülerin altını oymak istediği görüşü de altı bomboş olan bir suçlamadır. Muhsin Yazıcıoğlu, MHP’den dün veya bir ay önce veya bir yıl önce ayrılmış değildir. Muhsin Yazıcıoğlu MHP’den ayrılalı tam 16 yıl olmuştur. Muhsin Yazıcıoğlu, tam 16 yıldır Büyük Birlik Partisi’nin Genel Başkanıdır. Bu süre içerisinde 3 dönem mecliste milletvekili olarak yer almıştır. Bugün de en çok beğenilen ve siyasi tavrından, duruşundan dolayı olumsuz hiçbir söz söylenemeyen tek lider Muhsin Yazıcıoğlu’dur.”

Bu işler kapat gel seviyesizliği ile olmaz

“Bazı siyasi partileri, sırf geçmiş bağlantısı ya da istikbal gözeterek, tüm yanlışlarına rağmen tercih edenler kendilerini sorgulamalıdırlar. Muhsin Yazıcıoğlu ve Büyük Birlik Partililer her zaman birlik-beraberlik ve bütünleşmelerden yana olmuşlardır, fakat bu işler kapat gel seviyesizliği ile olacak işler değildir. Samimi olanlar hiçbir çıkar gözetmeden yanlışa yanlış deme cesaretini göstererek bu birlik için gayret göstermelidirler. Başta sivil toplum örgütleri olmak üzere bütün bir camia topyekün bu birliği arzu etmeli ve bunun için çaba göstermelidir.”

habervaktim.com



Bu haber 1,427 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,629 µs