En Sıcak Konular

Onların hala kalpleri kırık

12 Temmuz 2008 15:51 tsi
Başörtüsüne özgürlük eylemleri hız kesmeden devam ediyor. 169. haftasına giren Kocaeli’deki eylemlerde bu hafta, Müslümanların bir birlerinden uzaklaştıklarına ve bu nedenle de birileri tarafından sürekli kalplerinin kırıldığına dikkat çekildi.

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu İzmit Sabri Yalım Parkı İnsan Hakları anıtı önünde 169. haftasına giren “Başörtüsüne Özgürlük” eylemini gerçekleştirdi. Eylemde platform adına basın açıklamasını Elif Çalık yaptı.

Bağımız çözüldü, zayıf düştük

İlköğretim okullarında birlik ve beraberliği anlatmak amacıyla öğrencilere gösterilen bir arada ve tek tek kırılması istenen çubuklar örneğini veren Çalık, “Uzun zaman önce biri bizim bağımızı çözdü. Etrafa saçıldık ve birbirimizden uzaklaştık. Teker teker  kalbimizi kırıyor ve yüreğimizi acıtıyorlar. İnandığımız gibi yaşamak istediğimiz için kalbimizi kırıyorlar. Etnik kökenimiz farklı olduğu için kalbimizi kırıyorlar. Sosyal eşitlik istediğimiz için kalbimizi kırıyorlar. Düşüncelerimizi paylaşmak ve tartışmak istediğimiz için kalbimizi kırıyorlar. Gerçek demokrasi, gerçek hukuk devleti, gerçek sosyal devlet istediğimiz için kalbimizi kırıyorlar. Suçumuz ispatlanmadan mahkum ederek kalbimizi kırıyorlar” dedi.

Yeni bir darbe oyunu çıkarttılar karşımıza

“Bu gücü  ve cesareti nerden buluyorlar?” diye soran Çalık, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Tabi ki yalnızlığımızdan ve birbirimize  olan uzaklığımızdan… Ne zaman birbirimize yakınlaşmaya başlasak, ortak paydalarda anlaşmaya varır gibi olsak; yalnızlaştırmak ve uzaklaştırmak için  yeni planlar, hileler ve darbelerle önümüze çıkıyorlar. Bunu da bıkmadan usanmadan tekrar tekrar yapıyorlar. Ve yine yeni bir  darbe oyunuyla çıktılar karşımıza. Bulununca bombalar, oyunları ellerinde patladı. Şarapnel parçalarıyla birlikte döküldü ortalığa Ergenekon çetesi. Parçalar birleştikçe anladık ki Ergenekon çetesi değil Ergenekon terör örgütüymüş bu sefer başımıza sardıkları. Bombalarla, silahlarla ortalığı yangın yerine çevirmek istiyorlar.”

Çözülen bağımızı tekrar bağlama vakti gelmedi mi?

“Daha ne kadar teker teker kırılmaya razı olacağız? Yıllar önce çözülen bağımızın tekrar bağlanma vakti gelmedi mi? Bir araya gelme vaktidir” çağrısını da yapan Çalık, “Bu  noktadaki 169. buluşmamızdayız. Hala kalbimiz kırık. Hala içimiz acıyor. Biz tek  başımıza acımızı dindiremeyeceğimizin pekala farkındayız. Ama hala buradayız ve bekliyoruz. Neden mi? Destek değil destek olmak için diğer çubukları bekliyoruz. Bir araya gelmek için bekliyoruz. Bir araya gelmeyi ve çözülen bağımızı tekrar bağlamayı bekliyoruz. Sesimizi duyurabilmek için bekliyoruz.”

habervaktim.com



Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,747 µs