En Sıcak Konular

Apo'nun saçlarını kim kazıttı?

12 Temmuz 2008 15:44 tsi
Emine Ayna, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'dan yine, "Sayın" diye söz ederek, "İmralı cezaevinde tek başına bir hücrede kalan Sayın Abdullah Öcalan'ın saçları iradesi dışında kesilmiş ve kazıtılmıştır. Bu bir provakasyondur."dedi

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanvekili Emine Ayna, Türkiye'de bir değişim yaşandığını önemli olan bu değişimi halkların çıkarına çevirmek olduğunu ifade ederek, "Bizim Kurultay sloganımız, 'Birlikte yaşam birlikte çözümdür' Bütün operasyonlara, imha ve inkara rağmen halen Kürtler birlikte yaşam diyor. Sayın Abdullah Öcalan'ın saçları iradesi dışında kazıtılmıştır. Bu bir provakasyondur"diye konuştu.

DTP, 20 Temmuz'da yapacağı Kurultay öncesi Diyarbakır'da DTP il binası konferans salonunda geride bırakılan sürecin değerlendirilmesi ve gelecekteki siyasal sürecin değerlendirilerek politikanın belirlenmesi için 2 gün sürecek bir konferans düzenliyor. Konferansa, DTP Genel Başkanvekili Emine Ayna, DTP Milletvekilleri Ahmet Türk, Selahattin Demirtaş, Ayla Akat Ata, Fatma Kurtulan, Bengi Yıldız, Osman Özçelik, İbrahim Binici, Gültan Kışanak, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, DTP'li diğer il ve ilçe Belediye başkanları, Parti meclisi üyeleri ve il başkanları katıldı.

Demokrasi ve devrim şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşu ile başlayan konferans için salona, üzerinde, "DTP ile sömürüsüz, çetesiz, eşitlikçi, demokratik bir topluma" ve "Birlikte yaşam birlikte çözüm"yazılı bez afişlerin asıldığı görüldü. Divanın oluşturulmasından sonra açılış konuşmasını yapan DTP Genel Başkanvekili Emine Ayna, bağımsız adaylarla ancak hep birlikte olduklarını belirtmek için aynı isim altında seçime katılıp 20'in üzerinde Milletvekili ile meclise girdiklerini belirterek şöyle dedi:

"DTP'NİN MECLİSE GİRMESİ SORUMLULUĞUNU ARTIRDI"
"DTP olarak meclise girip grup oluşturmamız sorumluluğumuzu artırdı. Her zaman kendi aramızda tartıştığımız bir olayı hayata geçirdik. Kadın ve Gençlik meclislerinden sonra DTP'de ilk kez Kurultay öncesi konferans düzenleyerek kurultaya gidiyor. Süreci değerlendireceğimiz, nasıl bir politika yapmamız gerektiğini tartışacağız. Ve önümüzü net görmemiz için kararlar alarak kurultaya gidecğiz. Buradan çıkan kararların kurultayda seçilecek olan yönetim yürütücüsü olacaktır. Bugün Türkiye ve Dünyada ciddi gelişmeler yaşanıyor. Çok önemli süreçten geçiyoruz. Ölümler durmadan bu süreç bitmeyecektir. Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümü gerçekleşmeyene kadar bu süreç bitmeyecektir."

"BİRLİKTE YAŞAM İÇİN BİRLİKTE ÇÖZÜM DİYORUZ"
DTP Genel Başkenvekili Emine Ayna, kurultaya, "Birlikte yaşam için birlikte çözüm" sloganı ile gideceklerini ifade ederek, "Siz öldürüyorsunuz, imha ve inkarı dayatıyorsunuz buna rağmen Kürtler halen birlikte yaşam diyor. Yani birlikte yaşam için birlikte çözümü istiyoruz. Türkiye önemli bir değişim sürecinden geçiyor. Bizim ve Türkiye'deki demokratik güçler için önemli olan bu süreci halkın yararlarına çevirebilmektir. Bütün Kürtler terörize edilmek isteniyor. AKP bir taraftan Ergenekon'u tasviye edirken, diğer yandan Ergenekon'un eylem planında yer alan uygulamaları Kürtlere karşı uygulamaya devam ediyor"dedi.

"SAYIN ABDULLAH ÖCALAN'IN SAÇLARI İRADESİ DIŞINDA KAZITILMIŞTIR"
Ayna, konuşmasında terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'dan da yine, "Sayın" diye söz ederek, "İmralı cezaevinde tek başına bir hücrede kalan Sayın Abdullah Öcalan'ın saçları iradesi dışında kesilmiş ve kazıtılmıştır. Bu bir provakasyondur. Tek başına kalmasına ve 24 saat kameralar ile izlenmesine rağmen sürekli mazgalları açık bırakılarak rahatsız edilmek istenmektedir"diye konuştu.

DTP'nin toplantısı Emine Ayna'nın konuşmasının ardından basına kapalı devam ederken, toplantı sırasında yan yana oturan Emine Ayna ve Ahmet Türk'ün hiç konuşmadıkları gözlendi. 2 gün sürecek olan Konferanstan sonra DTP'nin yapılacak olan kurultayında yeni yönetimin de belirlenmesi bekleniyor.    
 
habervaktim.com



Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,540 µs