Doğan Grubu amirali neden batırıyor? | " /> Doğan Grubu amirali neden batırıyor? | "/>

En Sıcak Konular

Doğan Grubu amirali neden batırıyor?

12 Temmuz 2008 14:26 tsi
Doğan Grubu amirali neden batırıyor?
Doğan Grubu dün omuzlar üstünde taşıdıkları Oramiral Özden Örnek ve ailesini neden şimdi yerin dibine batırmaya çalışıyor?

Taha Kıvanç/Yeni Şafak

Dün bir, bugün iki...
Demek ki, benim gaybubet sınırım en fazla bir hafta; bir haftadan fazla ortalıktan kaybolduğumda Türkiye farklı sarsılıyor. Dün Hürriyet'te Ahmet Hakan, "Ne olur dön" çağrısında bulunuyordu benim için, Akşam'dan Serdar Akinan da diyeceğini dedikten sonra yazısını şu cümleyle bitiriyordu: "Bu yorum ve tahminin ötesi, uzunca bir süreden beri sessizliğini koruyan Taha Kıvanç'ın sahasına girdiğinden susuyorum."

Hürriyet'ten Mehmet Y. Yılmaz da bir gün önce özlemini dile getirmişti, hatırlayacaksınız. İçinden çıkamadığı bir konuyu, "Bunu bilse bilse en iyi o bilir" diye, benim bilirkişiliğime havale etmişti.

Bir ay olarak planlanmış tatilimi onuncu gününde sona erdirdim işte. Okuyucu isteklerinin de başımın üstünde yeri var. Rodos bayram namazı arkadaşım Mehmet Y. Yılmaz'ın arzusuna elbette bigâne kalamam.

"Hadi biraz komplo teorisi üretelim" başlıklı değinisinde, Mehmet Y. Yılmaz, 'günlükleri' ile ünlü Özden Örnek'i kalemine dolamış. Meğer star televizyonuna konuşmuş Örnek Paşa ve bir dizi itirafta bulunmuş... Okuyalım:

"1- Özden Örnek'in küçük oğlu Burak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sabah ve atv'nin alımı ile görevlendirilen Çalık Grubu'nda bir şirkette yönetim kurulu üyesi olarak çalışıyor. / 2- Büyük oğlu Tolga'nın çektiği bazı filmlere mali destek Çalık Grubu tarafından sağlanmış. / 3- Eşine ait bir gayrimenkulün kamulaştırma bedeli, Başbakan'ın araya girmesiyle ödenebilmiş. / 4- Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Burak, Kasımpaşa Deniz Hastanesi'nden 'askerliğe elverişli değildir' raporu aldığında, Özden Örnek, Donanma Komutanı imiş."

Hürriyet yazarının benden ricası bu ilişkilerden hareketle bir komplo teorisi kurmam... "Ne ilginç olurdu" diyor ve ekliyor: "Ancak böyle bir şey yapmayacağını biliyorum."

Ben şaşırtmayı severim. Hürriyet yazarının beklentisini niye boşa çıkartayım? Bundan özellikle heyecan duyarım. Kendisinin cesaret edemediği düğümü müsaadenizle ben atacağım: Bu tablodan çıkan sonuç, bir zamanlar Deniz Kuvvetleri Komutanı olarak MGK üyeliği yapmış, o makama gelene kadar kimbilir kaç kez terfi almış Oramiral (E) Özden Örnek, göründüğünün tersine ilişkilere sahip biriymiş...

Hem yalnız kendisi değil, eşi ve iki oğlu da...

Mehmet Y. Yılmaz'ın vardığı, ama dillendiremediği için bana havale ettiği sonuç bu olmalı.

Türkiye'de kurumlar arasında hâlâ yüksek duvarlar bulunsa da (mesela Hürriyet gazetesi neredeyse bütünüyle sol kökenli gazetecilerin elinde olsa da) bireysel alanda geçişlilik esastır. Bir üst düzey komutanın eşinin sorunu varsa bir belediye başkanı bunu çözmeyi, komutanın oğlu işsizse veya çevirdiği belgesele sponsor arıyorsa muhafazakâr bir işadamı durumuna çare aramayı görevi bilir.

Sadece Ahmet Çalık değil, Hürriyet patronunun 'muhafazakâr' olduğu bilinen eşi Sema Doğan da bunu görev bilmişti. Tolga Örnek'in 'Gelibolu' belgeseline Sema Doğan da destek çıkmış, filmi tanıtmak amacıyla Londra'da düzenlenen galaya katılmıştı.

Şimdi sıkı durun: Mehmet Y. Yılmaz'ın o sıralarda yönettiği Milliyet gazetesi de Tolga Örnek tarafından başlatılan "Çanakkale'ye hurafe turizmi durdurulsun" kampanyasına manşetinden destek atmıştı... Gelibolu belgeselinin yayın hakkına etek dolusu para ödeyen Kanal-D ile "Reytingte Gelibolu zaferi" başlıklı haberi duyuran Hürriyet hangi grubun yayın organları?

Ne çabuk unutuluyor, değil mi?

Arşiv ise unutmuyor. 2005 Nisan ayı ortalarında yapılan Londra galasını anlatan Nevsal Elevli imzalı Milliyet haberinin şu satırlarını okuyalım: "Türkiye'den aralarında Aydın Doğan Vakfı başkan vekili Sema Doğan, Doğan Yayın Holding başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Kanal D İcra Kurulu başkanı Arzuhan Yalçındağ, aralarında Doğan Hızlan ve Tuğrul Eryılmaz'ın da bulunduğu çok sayıda gazeteci ve yazar katıldı."

Eşi, kızı, damadı ve danışmanıyla bütün Aydın Doğan Grubu ordaymış Tolga Örnek'in 'Gelibolu' belgeseline destek çıkmak için…

Tolga Örnek o sıralarda "Çanakkale zaferi maneviyatla kazanıldı" tezini çürütmek için kampanya açmıştı. Kampanyaya en büyük desteği Aydın Doğan'ın sahibi olduğu gazeteler veriyordu. Hürriyet "Gelibolu'da hurafeli turizm", Milliyet "Çanakkale'de hurafe alarmı", Radikal de "Hurafe turizmi" ortak manşetleriyle çıkmıştı 8 Ağustos 2004 günü.

Dün omuzlar üstünde taşıdıkları Özden Örnek ve ailesine şimdi çok farklı bir gözle bakmamızı istiyor Mehmet Y. Yılmaz; bakalım bakmasına da, şimdilerde 'başkasının adamı' olarak gördüğü bir komutana geçmişte müthiş destek vermesinin kendisini düşürdüğü 'kofti' durumu nasıl açıklayacak o zaman?

Bunu da benim açıklamamı mı bekliyor yoksa? İstesin, onu da yapayım.



Bu haber 1,036 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,059 µs