En Sıcak Konular

Amiral gemiye “Bitlisli” tepkisi

12 Temmuz 2008 13:16 tsi
İstanbul'da ABD Başkonsolosluğu'na yapılan saldırının ardından Hürriyet gazetesinde yayınlanan “Bitlislinin intikamı” başlıklı haber, Bitlis’i ayağa kaldırdı.

Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı, Bitlis Genç İş Adamları Derneği, Bitlis Dernekler Federasyonu, Bülten 13 Dergisi gibi bazı sivil toplum örgütleri, Bitlislilerin terörle anılmak istemediğini vurguladı.

11 Eylül’de ABD basını bile bunu yapmadı

10 Temmuz 2008 tarihli Hüriyet Gazetesinin “Bitlislinin intikamı mı?” başlıklı manşeti dolayısıyla Bitlis Sivil Toplum Kuruluşları ve Bitlis Yayın Organları adına yapılan basın açıklaması şöyle:
“Ülkemizin ve Dünyanın en büyük sorunu olan terörizm, eylemlerde bulundukça, bu eylemlerin reklâmını yapmak ister. Eylemlerini planlarken bunun medyatik olmasını düşünür. Gelişmiş ülkelerdeki medya bu tuzağa düşmemeye çalışır. 11 Eylül saldırısından sonra ABD’de hiçbir gazete tek bir ceset resmi yayınlamadı. Yaralıları afişe etmedi. Bu yüzden de teröristlerin oyununa gelmedi. Oysaki Türk Medyası bir ili veya yöreyi karalamaktan hiç çekinmiyor. Her ilden, her yöreden teröre katılanlar olmuştur, olacaktır da. Bu teröre yönelik davranışları bir ile bir yöreye mal etmek ise medya anlayışıyla çelişir ve toplum huzuru için zararlıdır. Son zamanlarda gerek Bitlisli iş adamları gerekse Bitlisli sivil toplum örgütlerinin yöreye katkıları ve kalkınma hamlelerinin en fazla ivme bulduğu, terörün dışında kalma sürecinin en yoğun olduğu bu zamanda 10.07.2008 tarihinde “Hürriyet Gazetesi’nde” yayınlanan “Bitlislinin İntikamı” manşetli haberle Bitlis’i terörist ilan eden haberi şiddetle kınıyoruz. Bitlis ve Bitlislilerin toplum önünde küçük düşürülmesine tepki gösteriyoruz. Medya her ne olursa olsun bir ili, bir yöreyi toplumun hedefi haline getiremez. Ülkenin birlik ve beraberliğini sağlamak adına haberi yayınlayan gazetenin bu haberini yanlış ve yakışıksız olduğunu beyan ederiz.”

Manşet adeta Bitlislilere yönelikti

Bülten13 ve radyo13 genel yayın yönetmeni Eyüphan Karabulut da, “Hürriyet Gazetesi’nin 10.07.2008 tarihli manşeti adeta Bitlislilere yönelikti. Yıllardır sefaletle mücadele eden Bitlis; Yeni yeni toparlanmaya başladığı bu günlerde, Hürriyet gazetesinin manşeti Bitlis ve Bitlislileri kötüye yorumlayarak, memleketin geleceğine hoş olmayan imajlar yaratmıştır. Bitlislileri terörist ilan etmesi, teröristleri memleketleri ile bağdaştırması basında iyi bir örnek olmadığını medya dünyasına hatırlatmakta fayda görmekteyiz. Biz Bitlisliler olarak önce teröristleri sonrada bizi terörist ilan eden Hürriyet gazetesini şiddetle kınıyoruz” dedi.

habervaktim.com



Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,843 µs