En Sıcak Konular

Böyle okul müdürü tarihte yok

12 Temmuz 2008 10:33 tsi
Okulda rakı mangal yaptı. Gönül Köprüsü projesiyle Bitlis’ten gelen öğrencilere “Bunlar PKK’lı” dedi. Kantini peşkeş çekti, bakanı kandırdı... Daha neler neler..

Okul bahçesinde mangal yapıp rakı içti. Gönül Köprüsü projesiyle Bitlis’ten gelen öğrencilere “Bunlar PKK’lı” dedi. Okulun kantinini tanıdıklarına peşkeş çekti. Velilerden makbuzsuz ve belgesiz para aldı. Okula ziyarete gelen bakanı bile kandırdı. Para karşılığı öğrencilerin notunu yükseltti...

Lise Müdürü Yenilmez’le ilgili iddialar saymakla bitmiyor

Milli Eğitim Bakanlığı, Tınaztepe Lisesi Müdürü İlhan Yenilmez hakkında çarpıcı iddialarla soruşturma başlattı. Bazı velilerin ve okul-aile birliği yetkililerinin çok sayıdaki şikayet dilekçesi üzerine konu Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’e kadar iletildi. Bakan Çelik’in de belli dönemlerde ziyaret ettiği okul hakkında “gereğini yapın” demesi üzerine MEB Teftiş Kurulu Başkanlığı, 26 maddeden oluşan iddialarla ilgili olarak soruşturma başlattı. İddialar arasında en çarpıcı olanı ise Yenilmez’in “Gönül Köprüsü” projesi kapsamında gelen Bitlisli öğrenciler hakkında, “Bunlar PKK’lı, bu öğrencileri evinize götürmeyin” sözlerini söylediği iddiası oldu.

MEB Teftiş Kurulu Başkanlığı’na 23 Haziran’da ve takip eden günlerde devam eden şikayetler üzerine, okulda inceleme yapılması için müfettiş görevlendirildi. Okul Müdürü Yenilmez hakkındaki iddialardan bazıları şöyle:

OKULDA RAKI MANGAL: Gönül köprüsü kapsamında gelen öğrencilere 29 Haziran tarihinde okulun spor salonu yanındaki bahçede akşam yemeği verilmesi planlandı. Okul bahçesinde masalar hazırlandı. Okul hizmetlisi S.Y. köfte yoğurmaktaydı. Veliler Ahmet Balkiraz ve Hasan Susam, müdürün, sinemaya götürülen öğrencileri bahçede beklerken mangal yaktığını ve rakı içtiğini tespit etti. Müdürün yanında, müdür yardımcısı Suat Aydın, öğretmenler Nuri T., Şahin A., Rıdvan D. ile okul aile birliği başkanı Muhteşem Yücel bulunuyordu. Okul müdürü, gelen öğrenciler için cebinden 2 bin YTL harcadığını ileri sürerek, okul aile birliğinden bin 800 YTL para aldı, karşılığında hiçbir makbuz verilmedi.

NOT SKANDALI: Ortalama yükseltme sınavlarında, Yenilmez’in onayı ile başka okullardan 7’ye kadar zayıfı olan öğrenciler nakil edildi ve bu öğrenciler not ortalama sınavında yüksek puan alarak geçti. Bazı öğrenciler, özel odalarda not ortalama yükseltme sınavlarına alındılar. Bir sınıfta sınava giren öğrencilerin tamamı yüksek puanlar alırken, diğer sınıftaki 8 öğrencinin tamamı ise ‘0’ aldı.

KANTİN VE SERVİS TANIDIĞA: Göreve başladığı tarihte ilk iş olarak kantin ve servis sözleşmelerini feshedildi. Öğretmenlerin, servisçilerin ve kantinin okula bağış yaptığını iletmelerine rağmen müdürün ‘Siz aptal mısınız... Ne bağışı? O paraları bize versinler’ dediği ileri sürüldü. Öğretmenlerden olumsuz yanıt alınca müdür, ‘Kendi ekibim var onları getireceğim’ dedi.

ODA İÇİN ÇİFTE ÖDEME: Okul Müdürü Yenilmez, 21 Kasım 2006 tarihli karar ile ‘öğretmenler odasını bir velimiz yaptıracak, okul aile birliği para ödemeyecek’ diyerek öğretmenler odasını yeniledi. Daha sonra Yenilmez, ‘Şerefsiz veli parayı ödemedi’ deyince, 6 bin 990 YTL’lik fatura okul aile birliğine ödettirildi. Bakan Çelik’in okulu ziyaretinde de ‘Bu oda çok güzel olmuş’ demesi üzerine Yenilmez, ‘Bir veli yaptırdı efendim’ dedi. Daha sonra Numan Ataözcan isimli velinin öğretmenler odasının yapımı için müdüre 12 bin YTL ödediği ve bu paranın kaydının tutulmadığı tespit edildi.

ÖZEL KURS: Okulun spor salonu Fenerbahçe Spor Kulübü’ne ders saatleri dışında 38 bin 880 YTL’ye kiralanmasına rağmen Fenerbahçe Spor Kulubü Ankara Spor Okulları yetkilisi Alkın Karakurumer okuldan kovuldu. Müdür Yenilmez, ‘Ben bir spor kulübü ile anlaştım’ demesine rağmen broşürler basıldı ve ders saatleri de dahil olmak üzere haftada 7 gün çeşitli kurslar düzenlenmeye başlandı. Ancak bu kursların açılmasına ve çok sayıda kişinin katılmasına rağmen 29 Ağustos 2006 tarihinden bu yana elde edilen paraların nereye, ne şekilde harcandığına dair de bir kayıt bulunamadı.

--------------------------------------------------------------------------------

 

‘Arkamda sağlam isimler var’ tehdidi

OKUL Müdürü Yenilmez’in, bu kararlarını beğenmeyen öğretmenlere ve okul aile birliği üyelerine “Benim arkamda ilçe milli eğitim müdürü var” dediği de ileri sürüldü. Öte yandan Yenilmez’in 3 Temmuz’daki okul aile birliği toplantısında, okul aile birliği üyeleri Ahmet Balkiraz ve Hasan Susam ile yaşadığı kavga sonucu karakolluk olduğu da soruşturma raporuna girdi. Yıldızevler Polis Merkezi’nde alınan ifadelere göre Yenilmez’in okul aile birliği yetkililerine, kararlarını eleştirmesi üzerine “Aşağılık herifler ben size göstereceğim. Yetkilerinizi elinizden alıyorum. Hesaplaşmamız bitmedi şerefsizler. Size mi danışacağım” diyerek saldırdığı kaydedildi. Bu olay savcılığa da yansıdı.

BUNLAR PKK’LI!

BİTLİS’in Güroymak İlçesi’nden Gönül Köprüsü projesi kapsamında gelen 42 öğrencinin, Bakanlık tarafından belirlenen bir yurtta kalmasının planlanmasına rağmen okul aile birliği yetkilileri bu öğrencilerin evlere dağıtılmasını önerdi. Okul müdürü bu talebe, “Olmaz, bunlar PKK’lı” dedi. Bu gelişmeye tepki gösteren bazı okul aile birliği yetkilisi veliler inadına, 3 ila 4 öğrenci aldı.

 


--------------------------------------------------------------------------------

 

Okula geldiğine pişman olmuş!

TINAZTEPE Lisesi Müdürü İlhan Yenilmez, hakkındaki çarpıcı iddialarla ilgili olarak, yaptığı açıklamada, “Benim gücüm de yok, siyasi bir bağlantım da yok. Takdirlerim var. Bu okula geldiğime de pişman oldum. Çalışkan bir insanım. Bir kuruş yediysem haysiyetsizim. Bu iddiaları yazarsanız da bu benim kaderim derim. Buraya müfettişler geldiği zaman da tüm iddiaları açıklarım” dedi. Gönül Köprüsü projesi kapsamında okula gelen öğrencileri “PKK”lı olarak niteleyip nitelemediğine ilişkin sorumuza Yenilmez, “Her okula 20 öğrenci geliyordu, bizim okulumuza 42 öğrenci düştü. Bu okulun velilerinin tamamına yakını asker. Bazı asker veliler de Bitlis’ten gelen öğrencilerle ilgili endişelerini iletti. Ben de bunu dile getirdim. Ben demokrat, ilerici bir adamım. Ankara’da o çocukları çok güzel gezdirdim. Onları göremeyecekleri yerlere götürdüm” diye yanıt verdi. Okulda mangal ve rakı partisi yapıldığına ilişkin iddialara da Yenilmez, “Bu gelen öğrencilere mangal partisi yaptık. Burada içki içilmedi, içen haysiyetsizdir. Zaten içki içsek bile öğrenciler buna izin verir mi?” dedi. Yenilmez hakkındaki diğer iddiaların da asılsız olduğunu ifade etti.

akşam



Bu haber 868 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,527 µs