En Sıcak Konular

İşte Hasan Doğan'ın veliahtı

12 Temmuz 2008 09:43 tsi
İşte Hasan Doğan'ın veliahtı Hasan Doğan'ın ani kaybından sonra Futbol'un başına kimin geçeceği sorusu gündeme geldi. Yıldırım ve Demirören, Doğan'ın "veliahtını" ikna etmeye çalışıyor.

Aziz Yıldırım ile Yıldırım Demirören, Doğan’ın ’Veliahtım’ dediği Özgener’i ikna etmek için çalışmalara başladı. 45 yaşındaki Özgener’e şimdiden 11 kulüp ‘tam destek’ verdi

HASAN Doğan’ın vefatıyla yasa boğulan Futbol Federasyonu’nda yeni başkanın kim olacağı şimdiden belirlendi:

Başkan vekili Mahmut Özgener..

Merhum Doğan’ın bugün 7’sinin çıkmasıyla birlikte kulislerin hızlanması beklenirken, kulüplerin gönlündeki adayın Özgener olduğu ortaya çıktı..

ÖZELLİKLE Kulüpler Birliği Başkanı Aziz Yıldırım ile Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’in tam destek verdiği Özgener’i ayrıca Trabzon, İstanbul B.Şehir Belediyesi, Kayseri, G.Birliği, A.Gücü, Oftaş, G.Antep, Antalya ve Denizli de istiyor.. Diğer 7 kulübün de Özgener’e karşı çıkması beklenmiyor.. Kulüpler Birliği’nin yapacağı ilk toplantıda başkanlık konusunun gündeme gelerek Özgener isminin 18’de 18 oyla resmen açıklanması ve en geç 45 gün içinde yeni başkanın seçilmesi hedefleniyor..

3813 sayılı Futbol Yasası’nın 7. maddesine göre, başkanın vefatı veya istifası halinde en geç 90 gün içinde yeni başkanın seçilmesi gerekiyor.. O zamana kadar da başkanlık görevini başkan vekillerinden biri üstleniyor.. Futbol Federasyonu’nun pazartesi günü yapılacak yönetim kurulu toplantısında başkan vekili Özgener’in ‘vekaleten’ bu göreve tayin edilmesi bekleniyor..

LİGİN 22 Ağustos’ta başlayacak olması nedeniyle, kulüplerin çoğu başkanlık konusunun 90 gün dolmadan çözülmesini istiyor.. Ancak 1 haftalık yas ilan eden Özgener, şimdilik bu konuda hiç kimseyle görüşmüyor.. Kulüpler ise kendi aralarında yaptıkları mekik diplomasisiyle Özgener’i ikna etmeye hazırlanıyor..

ÖZGENER’İN isminin öne çıkmasına sebep olan 2 önemli faktör var.. Bunlardan ilki, merhum başkan Hasan Doğan’ın kendisini her ortamda ’veliaht’ olarak göstermesi..

İkincisi de Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’le olan yakınlığı.. Özgener’in başkan seçilmesi halinde, Terim’in de 2012’ye kadar göreve devam etme ihtimali yüksek gözüküyor..

KİMLİK KARTI

23 Mart 1963 İzmir doğumlu Özgener, 30 yaşında Altay Başkanı oldu ve 3 dönem görev yaptı.. Öz-Ege Tütün A.Ş.’nin ortaklarından.. Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili ve Ege İhracatçılar Derneği Başkan Vekili görevlerini de yürütüyor.. İngilizce ve Fransızca bilen Özgener’in Cem (4) ve Can (7) adlarında iki oğlu var.. Özgener, Levent Bıçakçı ve Hasan Doğan yönetimlerinde önemli görevler aldı.



Bu haber 487 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,692 µs