En Sıcak Konular

Antalya orman yangınıyla boğuşuyor

11 Temmuz 2008 23:24 tsi
Antalya'nın Kaş ilçesi Patara beldesinde çıkan orman yangını yerleşim yerlerini tehdit ediyor. Muğla ve ilçelerinde 18 farklı noktada orman yangını çıktı; 16'sı kontrol altına alındı. İzmir'in Çeşme ilçesi Alaçatı mevkiinde çıkan orman yangını ise kont

Kaş:
Gelemiş köyündeki otluk alanda başlayan yangın, kızılçam ve makilik ağaçların bulunduğu Özel Çevre Koruma Bölgesi'ne sıçradı.
 
Yerleşim yerlerini de etkileyen yangında, 3 ev kullanılamaz hale geldi, 1 otel ve bazı evlerin dış cepheleri zarar gördü. Bölgedeki turistlik tesisler tahliye edildi.
 
Yangına çok sayıda arazözle karadan müdahale ediliyor. Havadan müdahaleye ise ara verildi.
 
Yangının Patara Antik Kenti'ndeki kazı evi ve eserlere sıçramamasına çalışılıyor. Alevler, doğu istikametindeki ormanlık kesime ilerliyor.
 
Rüzgarın etkisiyle kontrol altına alınamayan ve geniş bir alana yayılan yangında, şimdiye kadar 70 hektar alan tahrip oldu.
 
Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, yangının boyutunun büyük olduğunu belirterek, "Yangın Patara girişinden köyün etrafını çevirmiş, denize doğru ve ormana doğru ilerliyor. Can kaybı yok" dedi.
 
Muğla:
Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Muğla Merkez, Bodrum, Marmaris, Fethiye, Dalaman, Yatağan ve Köyceğiz'de 18 farklı yerdeki yangınlardan 16'sının ekiplerin havadan ve karadan yaptığı başarılı müdahelerle tamamen kontrol altına alındığını söyledi.
 
Aydın, Köyceğiz'in Ekincik Koyu'ndaki yangına müdahale çalışmalarının, bölgedeki vatandaşların da desteğiyle devam ettiğini söyledi.
 
Aydın, yangınlarda ilk tespitlere göre toplam 8 hektar ormanlık alanın zarar gördüğünü bildirdi.
 
Marmaris:
Muğla'nın Marmaris ilçesi Osmaniye köyünde de orman yangını çıktı. Yangına, Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait çok sayıda arazöz ve orman işçisi müdahale ediyor.
 
Çeşme:
İzmir'in Çeşme ilçesi Alaçatı mevkiinde ise, otluk ve makilik alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. Bölgede bulunan 5 arazöz soğutma çalışmalarına devam ediyor.
 
Yangında, Ahmet Piriştina Hatıra Ormanı kısmen zarar gördü. Yetkililer, yangında ne kadar alanın zarar gördüğünün henüz belirlenmediğini, incelemelerin sürdüğünü kaydetti.
 
Yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 3 uçak, 2 helikopter, 16 dozerle müdahale edildi.
 
Ereğli:
Bir yangın haberi de Zonguldak'tan geldi. Ereğli ilçesine bağlı Bölücek köyünde çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor.
 
Akşam saatlerinde bozuk kestanelik orman alanında anızdan çıktığı tahmin edilen yangında söndürme çalışmaları, rüzgarın etkisi ve bölgenin engebeli olmasından zorlukla yapılabiliyor.
 
Yaklaşık 3 hektarlık alanda devam eden yangına Ereğli Orman İşletme Müdürlüğü ve ilçe belediyesi itfaiye ekipleri ile askeri birlikler ve vatandaşlar müdahalede bulunuyor. Söndürme çalışmalarında iş makineleri de kullanılıyor.

cnnturk



Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,703 µs