En Sıcak Konular

Unakıtan'dan durgunluk uyarısı

11 Temmuz 2008 22:56 tsi
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, AK Parti için açılan kapatma davası sonrasında yaşanan siyasi belirsizliğin ekonomide durgunluğa sebep olduğunu belirtti.

Eşi Ahsen Unakıtan'la birlikte sürpriz bir ziyaretle Bursa'ya gelen Maliye Bakan Kemal Unakıtan, Bursa Vergi Dairesi'nde Gelir İdaresi Başkanı Mehmef Akif Ulusoy, Bursa Deftardarı Metin Otak ve Bursa Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydan'dan bilgi aldı.

Bursa Vergi İdaresi'nde Bursa ekonomisi hakkında bilgi aldıktan sonra çıkışta gazetecilerin sonrularını yanıtlayan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Vergi Dairesi Başkanlığı'nı ziyaret etmek için Bursa'ya geldiğini belirterek, "Türkiye'de 29 tane vergi dairesi başkanlığı var. Bursa Vergi Dairesi Başkanlığıda bunların en önemlilerinden bir tanesi. Bu nedenle zaman zaman vergi dairesi başkanlıklarına gidiyorum. Onların performansları hakkında bilgiler aldım. Biz bütün giderlerini vergi gelirlerinden karşılayan bir ülkeyiz. Dolayısıyla buradaki vergi dairesinide ziyaret edip bilgiler aldım. Buraya gelirken gelir idaresi başkanımızla beraber geldik. Yani bunların hepsinin amiri ile geldik ve burada da faydalı bir toplantı yaptık" dedi.

"KAPATMA DAVASI EKONOMİYİ OLUMSUZ ETKİLEDİ"

Son zamanlarda yaşanan siyasi belirsizliklerden dolayı ekonomide durgunluklar göze çarptığını ifade eden Bakan Unakıtan, buna rağmen, ilk çeyrekte büyümenin yüzde 6.6 çıktığını ifade etti.

Unakıtan, "Bu da bir ülke için fevkalede önemli bir ekonomik gösterge oluyor. Ayrıca enflasyonda düşme yaşandı bu ay. Yine bütçemiz fazla verdi. Bunlar hep ekonomi için iyi şeyler ama bu arada cari açığımız var. Buda bütün dünyada yaşanan petrol krizinden dolayı enerji ham maddelerinin fiyatları çok arttı bizde enerjiyi ithal edten bir ülkeyiz. Bizim petrol ve doğalgaz kuyularımız yok dışarıdan alıyoruz. Geçen sene bunlara 34 miyar dolar ödedik böyle giderse bu sene 52 milyar dolar ödeyeceğiz buda cari açığımızı menfi olarak etkiliyor. Buna rağmern biz yinede cari açığımızı düşürmek için çaba gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

Bütün dünyada ekonominin bir kaidesi olduğunu anlatan Bakan Kemal Unakıtan, şöyle devam etti: "Siyasi belirsizlikler ekonomik riskleri meydana getirirler siyasi belirsizlirler ne kadar çabuk kalkarsa ekonomik risklerde ona göre değişir. Yani siyasi belirsizlik ekonimik yönden bir risktir."

"KEY ÖDEMELERİ YAKINDA ÖDENECEK"

Bakan Kemal Unakıtan, ayrıca, KEY ödemeleri için bir kanun hazırlığı içinde olduklarını belirterek, "KEY ödemeleri ile ilgili kanunun önümüzdeki hafta çıkacağını tahmin ediyorum Genel Kurul'dan. Çünkü öncelikli olarak ona önem veriyor TBMM. Kanun çıktıktan sonra heralde ödenmeye başlanır" şeklinde anlattı.

8sutun

 



Bu haber 707 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,597 µs