En Sıcak Konular

Muğla orman yangınlarıyla boğuşuyor

11 Temmuz 2008 21:13 tsi
Muğla ve ilçelerinde 7'den fazla noktada orman yangını başladı. Antalya'nın Kaş ilçesi Patara beldesinde çıkan orman yangını da yerleşim yerlerini tehdit ediyor. İzmir'in Çeşme ilçesi Alaçatı mevkiinde çıkan orman yangını ise kontrol altına alındı.

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, Bodrum'da akşam saatlerinde 2 farklı noktada başlayan orman yangının kısmen kontrol altına alındığını belirtti.
 
Vali, "Aldığım bilgiye göre, Muğla, Bodrum, Fethiye, Marmaris ve Köyceğiz'de 7'den fazla noktada orman yangını başladı. Yangınların bir bölümü yıldırım düşmesi neticesinde başlamış" dedi.
 
Müdahale çalışmaları, etkili olan rüzgar nedeniyle güçlükle yapılıyor. Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, yangına 5 yangın söndürme helikopteri, 20'den fazla arazöz ve 150 orman işçisi ile müdahale edildiğini söyledi.
 
Yangında şu ana kadar yaklaşık 5 hektar ormanlık alan zarar gördü.
 
Muğla ve ilçelerinde çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmalarına köylü vatandaşlar da katılıyor.
 
Kaş:
Antalya'nın Kaş ilçesi Patara beldesinde de, Özel Çevre Koruma Bölgesi'ndeki ormanlık alanda çıkan yangından bölgedeki mahallerdeki bazı yerleşim birimleri ile evler etkilendi. Yangında, 25 hektar alan tahrip oldu.
 
Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kızılçam ve makilik ağaçlarının da bulunduğu ormanlık alanın, bölgenin yakındaki bulunan bazı evlere de sıçradığını ve evlerin dış kısımlarının yandığını açıkladı.
 
Yangının bir otelin yakınında çıktığını ve bölgenin geniş olması nedeniyle yangının kontrol altına alınmasında güçlük çekildiğini belirten yetkililer, rüzgarın yönünü değiştirmesiyle yangının yerleşim yerlerini terk ederek, doğu istikametindeki ormanlık kesime hızlı şekilde ilerlediğini kaydetti.
 
Yangında ilk tespitlere göre şu ana kadar 10 hektarlık alanın tahrip olduğunu belirten yetkililer, bölgedeki Patara Antik Kenti'nin de yangından etkilendiğini, ancak kazı evi ve eski eserlerin zarar görmediğini söyledi.
 
Jandarma yetkilileri de, evlere de sıçrayan yangın nedeniyle mahallelerde tahliye çalışması yapıyor.
 
Çeşme:
İzmir'in Çeşme ilçesi Alaçatı mevkiinde ise, otluk ve makilik alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. Bölgede bulunan 5 arazöz soğutma çalışmalarına devam ediyor.
 
Yangında, Ahmet Piriştina Hatıra Ormanı kısmen zarar gördü. Yetkililer, yangında ne kadar alanın zarar gördüğünün henüz belirlenmediğini, incelemelerin sürdüğünü kaydetti.
 
Yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 3 uçak, 2 helikopter, 16 dozerle müdahale edildi.
 
Ereğli:
Bir yangın haberi de Zonguldak'tan geldi. Ereğli ilçesine bağlı Bölücek köyünde çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor.
 
Akşam saatlerinde bozuk kestanelik orman alanında anızdan çıktığı tahmin edilen yangında söndürme çalışmaları, rüzgarın etkisi ve bölgenin engebeli olmasından zorlukla yapılabiliyor.
 
Yaklaşık 3 hektarlık alanda devam eden yangına Ereğli Orman İşletme Müdürlüğü ve ilçe belediyesi itfaiye ekipleri ile askeri birlikler ve vatandaşlar müdahalede bulunuyor. Söndürme çalışmalarında iş makineleri de kullanılıyor.

cnnturk

 



Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,991 µs