ilginç sözler! | " /> ilginç sözler! | "/>

En Sıcak Konular

Tolon'un avukatından ilginç sözler!

11 Temmuz 2008 20:40 tsi
Tolon'un avukatından ilginç sözler!
Hurşit Tolon'un avukatı İlkay Sezer, 'Müvekkilim isteseydi, birçok kişi hakkında arşiv tutabilirdi' dedi.

Sezer, müvekkilinin arşivleri arasında çıktığı iddia edilen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın sağlık durumuyla ilgili raporların postayla gönderildiğini söyledi. Sezer, bunu Büyükanıt'ın da bildiğini savundu.

"Ergenekon Soruşturması" kapsamında tutuklanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un avukatı tutuklama kararına itiraz etti. Avukat İlkay Sezer, Beşiktaş'taki İstanbul Cumhuriyet Savcılığının bulunduğu adliyeye gelerek müvekkilinin serbest bırakılmasını içeren dilekçeyi İstanbul nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sundu.

Adliye çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tolon'un avukatı İlkay Sezer, Büyükanıt'a ait olduğu ileri sürülen raporla ilgili, "Hurşit Tolon'un Ege Ordu Komutanlığı sırasında belgeler postayla gönderildi. Büyükanıt ve Tolon 48 yıllık arkadaş olduğu için, Tolon'un Büyükanıt'a kendisi hakkında bu tür belgeler olduğunu söylediğini düşünüyorum. Biz bu belgeleri emniyette tam olarak göremedik." diye konuştu.

Müvekkili hakkında basında yıpratıcı haberler yapıldığını iddia eden Sezer, "Şu an TSK'da bir atama süreci var. 15 gün önce Başbakan ile Orgenaral Başbuğ görüştü. O zamana kadar Başbuğ ile ilgili de çeşitli iddialar gündeme getirildi. Aynı şey Büyükanıt'la ilgili de yapılmıştı. Basında müvekkilimin kişilik haklarına saldırı niteliğinde haberler yapılıyor. İfade tutanakları bende yok ama basında yer alıyor. Bu ifadelerde kelimelerin yeri değiştirilerek anlamı da değiştiriliyor." diye konuştu.

Deliller içerisinde müvekkili hakkında örgüt bağlantısı ile ilgili bir belge göremediklerini öne süren Sezer, gizlilik kararı nedeniyle de belgeleri detaylıca inceleyemediklerni kaydetti. Tolon'un birileri hakkında arşiv tutma gayreti içerisinde bulunmadığını savunan Sezer, "Böyle bir amacı olsaydı birçok kişi hakkında arşıv tutabilirdi." dedi.

AA

 



Bu haber 759 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,674 µs