En Sıcak Konular

Hacı adaylarına müjde !

11 Temmuz 2008 20:01 tsi
Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, yeni hac dönemi için 40 bin kişilik ek kontenjan talebinde bulunduklarını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Diyanet İşleri Başkanlığı yeni hac dönemi hazırlıklarına, hacı adayları için müjdeli haberlerle başladı. Bu yıl, Türkiye'den daha fazla müslüman kutsal topraklara gidecek, Kabe'ye Ravza'ya yüz sürecek. Talebe Suudi yönetimi sıcak bakıyor. Bu arada Mekke'de sadece Türklerin kalacağı "Uydukent projesi" için de görüşmeler başladı.

Artan talep üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı, bu sene de ek kontenjan başvurusu yaptı. Eğer Suudi Yönetimi kabul ederse, en az 40 bin en fazla 60 bin ek kontenjan kapıda. Sonuç 1 ay içinde açıklanacak.

Samanyolu Haber’e özel açıklamalarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu “müracatlarımızı yaptık. yazılarımızı yazdık. Hükümet üyelerimiz devlet bakanımızı, başbakanımız hep devredeler, onlardan talep ettik. Onlar da gereken girişimleri yaptı. Biz gereken girişimleri yaptık. Türkiye çok iyi bir hac organizasyonu yaptığı için ve yıllardır en iyi organizasyon yapan ülke olarak ödül aldığı için bu ek kontenjanı hak ediyoruz.” dedi.

Şu anda hac kontenjanımız sadece 70 bin. Bu kontenjan talebe göre çok düşük. Çünkü 770 bin kişi, kutsal topraklara gidebilmek için sıra bekliyor. 11 adaydan sadece biri, imkanları olmasına rağmen hac ibadetini yerine getirebiliyor.

Türkiye hac seyahatinde kalite çıtasını yeni projelerle yükseltiyor. MEKKE UYDU KENT projesi gündemde. Uydu Kent'te sadece Türkler kalacak ve Kabe'ye raylı ulaşımla taşınacaklar.

Hacılarımız gitmeden kalacağı odayı, oda arkadaşlarını, koridor arkadaşlarını bilsinler diyen Bardakoğlu, “eşyalarını kendileri taşımasınlar. ve evlerine geldiklerine bütün aldıkları hediyeleri, hurmaları zemzemleri hazı bulsunlar ve sadece ibadetle meşgul olsunlar” diyor.

Proje Suudi Arabistan Hükümetine sunuldu. İlk temelin ne zaman atılacağı belli değil fakat 10 sene içinde UYDU KENT sistemine geçilmesi planlanıyor.

samanyoluhaber



Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,140 µs