şampiyon oldu ama.. | " /> şampiyon oldu ama.. | "/>

En Sıcak Konular

Yusuf şampiyon oldu ama..

11 Temmuz 2008 18:08 tsi
Yusuf şampiyon oldu ama.. OKS'de 100 sorunun 100'üne de doğru yanıt veren başarılı öğrencilerden biri de Yusuf Durmuş. Fakat Yusuf'u diğer arkadaşlarından farklı kılan öyle bir hikayesi var ki..

1999 Marmara Depremi'nde evleri yıkıldı. Anne ve babasını yitirdi. İşte o çocuk bugün OKS sınavında 97 başarılı gençten biri oldu.  

Adı Yusuf Durmuş. 14 yaşında 1999 Marmara Depremi'nde annesi ve babasıyla birlikte Kocali'nde yaşıyordu. Evleri yıkıldı. Anne ve babasını yitirdi. İşte o Yusuf bugün OKS sınavında 100 soruya da doğru yanıt veren 97 başarılı gençten biri oldu.

GAZİANTEP'te, 14 yaşındaki Yusuf İlker Yaman, aynı yaştaki Muhammed Yusuf Durmuş ve 15 yaşındaki Mizgin Aşkın, Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda (OKS) tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincisi olanların arasına isimlerini yazdırdı.

Özel Mutafoğlu Lisesi öğrencisi Muhammed Yusuf Durmuş'un 5 yaşındayken, 17 Ağustos Marmara Depremi'nde Kocaeli'de yıkılan evlerinde anne ve babasını kaybettiği ve daha sonra Gaziantep'te öğretmen olan amcası Hacı Durmuş'un yanına yerleştiği öğrenildi. Ailenin tek çocuğu iken, depremle birlikte anne ve babasını çocuk yaşta kaybeden Muhammed Yusuf Durmuş, öğretmen amcası Hacı Durmuş'un yanında yaşamını sürdürürken, derslerindeki başarıları ile dikkat çekti. Bu başarısını OKS'ye de yansıtan Durmuş, Türkiye birincileri arasında yerini aldı. Sonuçları dershanede öğrendiğini ve Türkiye birincisi olduğunu duyduğunda çok büyük bir heyecan yaşadığını ifade eden Durmuş, "O anı anlatamam. Bu benim hayatımda yaşadığım en büyük mutluluk" dedi.

YAMAN ARKADAŞINI YALNIZ BIRAKMADI

Diğer Türkiye birincisi Özel Emine Nakıpoğlu Lisesi öğrencisi Yusuf İlker Yaman ise aynı dershanede eğitim gördüğü arkadaşı Muhammed Yusuf Durmuş'u bir an bile yalnız bırakmadı ve yakaladıkları başarıyı ailesiyle birlikte kutladı. Endüstri mühendisi babası İsrafil Yaman ve ev hanımı annesi Elif Yaman ile sabah dershaneye gelerek sınav sonucunu öğrendiğini belirten Yaman, "Türkiye birincileri arasında yer aldığımı öğrenince çok sevindim ve hemen anneme sarıldım. Bu mutluluk anlatılamaz" diye konuştu.

Türkiye birincileri arasında yer alan Özel Seçkin Okulları öğrencisi Mizgin Aşkın'ın ise ailesi ile birlikte Ankara'da olduğu, birinci olduğunun eğitim gördüğü okulun idarecileri tarafından kendisine iletildiği öğrenildi.
 
zaman



Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,118 µs