kim verdi? | " /> kim verdi? | "/>

En Sıcak Konular

Uzaylı DNA’larını size kim verdi?

11 Temmuz 2008 15:52 tsi
Uzaylı DNA’larını size kim verdi? Klasik ve Darwin üzerinden yapılan evrim tartışmaları yeni değil. Yaşamın uzaydan geldiği kadim söylenceleri de. Ama tazesi var! DNA’nın fezadan geldiğini ispatlarsanız, evrimin de başlangıcını bulursunuz sezdirmeleriyle alakalı.

Haber yeni ama tartışması eski.  “Bilim insanları, en eski genetik maddenin, yıldızlardan gelmiş olabileceğini belirtti. Göktaşlarından kopan parçacıklarda dünya dışındaki ilk genetik madde örneği bulundu. Bu hammaddenin DNA ve RNA molekülleri içerdiği ve bu moleküllerin de yıldızlardan gelmiş olabileceği iddia edildi.”

Makalenin yazarı Dr. Zita Martins da, “Bizden önceki canlıların genetik kodlamlarında, meteor parçacıklarındaki elementlerin kullanıldığına ve böylece bu canlıların belirleyici niteliklerinin kendilerinden sonraki nesillere geçmiş olabileceğine inanıyoruz” diye konuşmuş.

“Tartışması” eski dedik ama bir yenilik var yine de. Bu yenilik, özellikle 80’li yıllarda neredeyse hakim kült haline gelen “uzaylıların çocuğu” olduğumuz esintisine dayanıyor.

Doğruluğu yanlışlığı başka mesele. O zamanların fenomen kitabı “Tanrılar’ın Arabaları” serisi Daniken kitaplarının tamamı bu “gerçeği” vâzediyordu. Takipçisi hâla varsa da şimdilerde elbette unutulup gitti.

Bahsettiğimiz yenilik ise şu. “Uzaylı evlatlarıyız” önermesi bu defa ilk kez “bilimsel” olarak, (çünkü bazı vizyonu ve gişe sağlam bazı filmlerde bu gönderme yapılmıştır) uzaydan gelen bir “hammade” ile bitmez tartışma konusu “evrim” süreci evlendiriliyor.

Yani, hammadde uzaydan geliyor, maddeye dönüşüyor, evrimleşiyor, insanlaşıyor. Yukarıda özü verilen ve şu sıralar gazetelerde de yer bulan “teori”nin ana ekseni bu işte.

Böylece iki kanlı-bıçaklı tartışma konusu birleştirilerek, daha tartışmalı ama aynı oranda “taze duran” bir başka fikriyat üretiliyor.

Tabii genetik kodlamalar lafı geçtiğinde, bugünün insanı hangi evrimleşme basamaklarını zıplamış olursa olsun “atalarının” temellerini taşıdığı zikri de beyan ediliyor. Bu tartışma büyür mü?

Şu sıralar Türkiye’de mekan bulması, aranan yönde tüm hatların meşgul olması nedeniyle zor. Ama bu iş bir kere başladığında, içinde barındırdığı “yeşil esrarengiz yaşam formları” nedeniyle durdurulması zor.

Ve olasılık, “kodlar” üzerinden bu jimnastik yürütülebilir. “Evrim bizi bu hale getirdi ama kalan kodlar hangileri?” Uzaylı atalarımızın mirası ne olabilir?

Bu çemberin-en azından şimdilik-bir yere varacağı yok. Ama hararetle tartışılması “aşınma” yaratabiliyor. Kuşkusuz bu aşınmadan en ikirciklenecek sütunların başında dinler geliyor.
“Sade veya karışık”, bu bağlamdaki herhangi bir teorinin, dinlerin temel düsturuna halel getirmesi zaten mümkün değil. Uzaylılar “paket” teslimat yapmış olsun veya sadece “malzemeyi” temin etsin bu gerçek fark etmiyor.

Ama sürekli “yukarı bakmak” bir tür “replace” yaratıyor. Yani yer değişikliği. Bu zımni tavır bile, “geriye okuma” yapılmadığından meraklısı bol bu konuların “fan”larını artırıyor.

Bilim-tanrı suni karşılaşmasında, hangisinin diğerini yarattığı gerçeği unutuluyor.



Bu haber 1,396 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,180 µs