Savaş tehdidine gülüyoruz! | " /> Savaş tehdidine gülüyoruz! | "/>

En Sıcak Konular

İran: Savaş tehdidine gülüyoruz!

11 Temmuz 2008 10:31 tsi
İran: Savaş tehdidine gülüyoruz! İran ordusu Basra Körfezi’nde uzun ve orta menzilli füze denemeleri yaparken Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad ise ABD ve Avrupa’nın savaş tehditlerinin şakadan ibaret olduğunu belirterek meydan okudu.

Avrupa ve ABD’nin petrol fiyatlarının yapay müdahalelerle yüksek göstermek için İran’a yönelik saldırı ihtimallerini dile getirdiklerini belirten Ahmedinecad Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da D-8 Gelişen Ülkeler Zirvesi’nde yaptığı açıklamada, İsrail ve ABD’nin tehditlerle İran’a karşı psikolojik savaş yürüttüklerini söyledi.

“ARTIK ALIŞTIK”

İran’ın daha önceleri özellikle İsrail ve ABD’den gelen tehditleri ciddiye aldığını belirten Ahmedinecad, “Fakat artık İran halkı tehditlere alıştı, İranlılar bu tehditleri bir komedi şovunu izler gibi izliyorlar ve çok eğleniyorlar” dedi. Ahmedinecad savaş çıkacağına inanmadığını da belirterek “Gelecekte savaş çıkmayacağına dair size garanti veriyorum” ifadesini kullandı. Öte yandan İran devlet televizyonunun yayını keserek “son dakika” olarak verdiği habere göre, Devrim Muhafızları’nın Basra Körfezi’ndeki tatbikatının 3. gününde, orta ve uzun menzilli Zelzal ve Fatih füzelerinin denemesi yapıldı. “Yüce Peygamber-3” adlı tatbikatının geceki bölümünde başarıyla denenen füzelerin, günün her saatinde ve her hava koşulunda fırlatılabilecek teknik özelliklere sahip olduğu belirtildi. İran, 2 gün önce de 2 bin kilometre menzilli ve 1 ton ağırlığındaki Şahap-3 füzelerinin yeni versiyonunu denemişti.

ABD’den İran’a tepki

ABD, İran’dan art arda yaptığı füze denemelerini durdurmasını istedi. Beyaz Saray sözcüsü Tony Fratto, “Balistik füzelerin geniş biçimde kullanılması Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarının ihlalidir. İranlıların uranyum zenginleştirmeyi durdurmalarını ve sadece İran halkının daha da izole edilmesine neden olacak bu kışkırtıcı denemeleri sona erdirmelerini istiyoruz” dedi. Sözcü, İran’ın dün de füze denemeleri yaptığı konusundaki haberleri bildiklerini, ancak bu haberleri doğrulayamayacağını söyledi.

İsrail uçakları Irak’ta

İsrail’in İran’a yönelik olası bir saldırı için Irak hava sahasını ve buradaki ABD üslerini kullandığı öne sürüldü. İran devlet televizyonunun Iraklı kaynaklara dayanarak verdiği haberde, ABD’nin İran’a karşı olası bir saldırı için Irak hava sahasını İsrail jetlerinin kullanımına açtığı belirtildi. Haberde, İsrail savaş uçaklarının bir ayı aşkın bir süredir Irak’taki ABD hava üslerine de iniş kalkış yaptığı iddia edildi. Iraklı görgü tanıklarının ifadesine de yer verilen haberde, Bağdat ve El Anbar’daki ABD hava üslerinde özellikle gece saatlerde hava trafiğinin yoğunlaştığı kaydedildi.

BARAK SERT ÇIKTI

Bu arada İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, İşçi Partisi’nin toplantısında yaptığı konuşmada “İsrail çok önemli güvenlik çıkarları riske girdiğinde harekete geçmekte tereddüt etmediğini geçmişte kanıtladı, İsrail bölgedeki en güçlü ülkedir” diye İran’a gönderme yaptı.

haber10



Bu haber 1,066 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,403 µs