En Sıcak Konular

"Kasaptaki ete soğan doğramam"

11 Temmuz 2008 10:25 tsi
Org. Özkök, Cumhurbaşkanı Gül'le yaptığı görüşmeyle ilgili flaş bilgiler verdi.

Köşk’e çıkan ve Cumhurbaşkanı Gül’le görüşen Genelkurmay eski Başkanı Özkök, "Darbe günlükleriyle ilgili ifade vermeyi düşünüyor musunuz?" sorusunu, "Kasaptaki ete soğan doğramam. Büyüklerimden öyle duydum. Günü gelir konu olursa o zaman bakılır" diye yanıtladı.

’Aktör’ü anlattı

Özkök, Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila’ya verdiği röportajda, gündeme getirdiği, "Son zamanlarda ülkemizde cereyan etmekte olan olaylar halkta büyük bir endişe yaratmıştır. Resmi bir aktörün, daha geç olmadan, ortaya çıkıp, ortalığa çekidüzen verecek bir hareketi, halkı da arkasına alarak, gerçekleştirmesi kaçınılmaz hale gelmiştir" önerisini detaylı bir şekilde Cumhurbaşkanı’na aktardı.

"Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından davet edilmek benim için bir şereftir."

Org. Özkök görüşmeyle ilgili Milliyet Gazetesi'nden Fikret Bila'ya bilgi verirken "Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından davet edilmek benim için bir şereftir." dedi..

“Sarıkız” ve “Ayışığı” adlı darbe planlarının yapıldığı iddia edilen dönemde Genelkurmay Başkanı olan Özkök, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumla ilgili olarak Milliyet gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila’ya, bazı öneriler içeren bir mülakat verdiğini ve Gül’le bu çerçevede görüştüklerini söyledi.

Özkök, “Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanım biraz daha detaylı bilgi edinmek istemiş olacaklar ki, beni davet ettiler. Memleketimizin durumu hakkında şöyle bir ufuk turu yaptık. Daha ziyade gazetede yer alan önerimle ilgili oldu. Bunun dışında Sayın Cumhurbaşkanımız, benim önerimin dışında, kendi yaptığı temaslar hakkında bana bilgi lütfettiler” diye konuştu.

Özkök, Gül’le Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecini de ele aldıklarını belirterek, “Süreçle ilgili faaliyetlerin yavaşlamış göründüğünü ifade ettim” dedi. Özkök, görüşmeye ilişkin nasıl bir izlenim edindiği sorusunu, “Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından davet edilmek benim için bir şereftir. Görüşmeden memnun ayrıldım. Evvela şunu söyleyeyim, ben akil adam değilim. Ben fikir ve gözlemlerime dayanan bazı düşüncelerimi arz ettim. Takdir zat-ı devletlerinindir. Eğer faydalı olabildim, ulusuma bir şey yapabildim ise ben bundan övünç ve sevinç duyarım” diye yanıt verdi.

Özkök, “Bu akil adam kimdir?” sorusu üzerine, akil kişilerin tecrübeli bilim adamları, akademisyenler, çeşitli meslek dallarında kendini kanıtlamış kişiler olabileceğini dile getirdi.  Özkök, böyle kişilerin bu sürece katkısı olabileceğini Gül’e ilettiğini kaydederek, “Spesifik olarak, ‘Şu kişi akildir, bu kişi değildir.’ Böyle bir ayrım yok” diye konuştu.

Özkök, görüşmede Ergenekon soruşturmasına, “ufuk turu yaparken” değindiklerini, ancak bunun detayına girmediklerini söyledi. Özkök, darbe günlükleri konusunu konuşmadıklarını belirtti. Özkök, “Darbe günlükleriyle ilgili ifade vermeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna, “Ben kasaptaki ete soğan doğramam. Büyüklerimden öyle duydum. Günü gelir, konu olursa o zaman bakılır” yanıtını verdi.

Şarap içmedi

Görüşmede, AB süreci de ele alındı. Özkök, "AB’nin ülkeye en büyük katkısı kural, ilke ve standart getirmesidir. Enerjimizi buraya harcamalıyız" görüşünü dile getirdi. Gül’ün de bu konuda Özkök’e katıldığı bildirildi. Yemekte, zeytinyağlı dolma tabağı, patatese sarılı lagos, roka salatası, frambuazlı bezeli tart, Türk kahvesi ve şaraptan oluşan menü ikram edildi. Ancak Özkök’ün yemekte şarap içmediği öğrenildi.

2 saat konuştular

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök ile dün Çankaya Köşkü’nde öğle yemeğinde bir araya geldi. Özkök, saat 11.35’te Çankaya Köşkü’ne 1 nolu protokol kapısından girdi. Basına kapalı yemek, yaklaşık 2 saat sürdü. Yemeğe ilişkin fotoğraf Köşk fotoğrafçısı tarafından çekildi ve Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde servise koyuldu.



Bu haber 1,372 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,355 µs